PET NA PET – Ivana Ilić: Posebno me obradovala čestitka koju sam dobila od Ivane Španović

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.07.21. | 13:05

Juniorska vicešampionka Evrope sprema se za Svetsko prvenstvo u Keniji

Pred Evropsko prvenstvo (U20) u Talinu atletičarka AK “ČAAK” Ivana Ilić očekivala je dobar rezultat. Tim pre jer je već imala drugo najbolje vreme na 100 metara. Ipak, osećala je malu nervozu u kvalifikacijama i polufinalnoj trci. Kada je izborila finale bila je svoja i znala je da će uspeti. Osvojila je srebro na 100 i četvrto mesto na 200 metara pri čemu je izjednačen nacionalni i lični rekord.

Potom su stizale čestitke sa svih strana, a Ivana podvlači da posebnu težinu ima čestitka koju je dobila od naše šampionke Ivane Španović.

Izabrane vesti

Za trenera Dragana Dukanca ističe da je najzaslužniji za poslednji i ostale uspehe. Ivana čak kaže da je više zaslužan od nje same. Trenutno je na Kopaoniku gde se odmara nekoliko dana pre nego što nastavi sa treninzima. Već od 17. do 22. avgusta očekuje je Svetsko prvenstvo u Keniji. Naša atletičarka silno želi da se takmiči na OI u Parizu 2024. godine.

Vicešampionka Evrope, zbog svoje skromnosti, ne želi da kaže da joj je prilično naporno da svakodnevno putuje iz rodnog Gornjeg Milanovca na treninge u Čačak. Međutim, zahvaljuje se porodici, SAS – u , Gradu Čačku i SC “Mladost” na velikoj podršci.       

Evo odgovora fenomenalne mlade sportistkinje, koja će učestvovati i u našem plemenitom listiću, na Mozzartovih pet pitanja.

 1.Da li ste svojevremeno, pored atletike, imali dodira sa još nekim sportskim aktivnostima?

“U KUD ‘Šumadija’, zajedno sa drugarima iz škole, trenirala sam folklor. Čak četiri godine uporedo sam trenirala folklor i atletiku. Kada sam shvatila da moram da se opredelim za ozbiljno bavljenje jednim sportom došla sam u AK ‘ČAAK’ – Čačak. Prvo sam trčala na 60 pa 100 i 200 metara”.

2.Ko je zaslužan za Vaše uspehe?

“Pre svih moj trener Dragan Dukanac koji osmišljava sve treninge. Moje je samo da slušam i predano radim. Više je njegova zasluga nego moja”.

3. Koji klub nosite u navijačkom srcu?

“Navijač sam Crvene zvezde”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

“Naravno, poslednje takmičenje u Talinu gde sam stigla do srebrne medalje na 100 metara. Nadam se da će biti još dobrih rezultata”.

5.Životni i sportski moto?

“Nikad ne odustaj jer se trud isplati”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZARTU odigrati na utakmicu iz Lige Konferencija, Hajduk – Tobol. Splićani igraju bez Stipa Biuka, a poslednji meč odigrali su nerešeno 2:2. Tobol je lider u ligi Kazahstana i ima seriju od 13 mečeva bez poraza.

“Probajte sa GG uz tri plus”.

 PIŠE: Đurđe MEČANIN

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

atletikaČačakpet na pet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara