Maks Verstapen (Reuters)
Maks Verstapen (Reuters)

Pobeda Verstapena u Abu Dabiju je kao "Božja ruka" Maradone ili gol Hersta na Vembliju

Vreme čitanja: 1min | sub. 18.12.21. | 14:30

Izvršni direktor Mercedesa Toto Volf još se ne miri sa činjenicom da je Holanđanin šampion Formule 1

Ističe i sedmi dan otkako je Maks Vestapen osvojio prvu titulu pravka u Formuli 1, ali prašina posle njegove pobede u trci za Veliku nagradu Abu Danbija ne jenjava. Jedan od onih koji to ne dozvoljava je izvršni direktor Mercedesa Toto Volf koji i dalje ne može da se pomiri da je Luis Hamilton ostao bez svetske krune u poslednjem krugu na stazi Jas Marina.

Izabrane vesti

"Ova nepravda je svakako u rangu sa Maradoninom 'Božjom rukom' na Mundijalu 1986. ili golom na Vembliju 1966.", slikovito je uporedio Volf trijumf Verstapena sa dva najkontroverznija momenta u istoriji svetskih kupova, prvim golom čuvenog Argentinca protiv Engleske (2:1) u četvrtfinalu Svetskog kupa u Meksiku i kontroverznim drugim golom Engleza Džefa Hersta od njegova tri, u prvom produžetku finala Mundijala na Vembliju (4:2)."Zbog nedislednosti direktora trke oduzeta nam je titula. Mogli smo da se žalimo, ali nismo želeli da osvojimo prvenstvo na sudu."

Posle svega Volf je ipak čestitao Vestapenu na prvoj svetskoj kruni, kao i ekipi Red Bula u čijem se bolidu dovezao do nje.

"Da, jeam. Odgovorio je: Hvala puno, borba je bila žestoka, radujem se sledećoj sezoni. Takođe smo razgovarali sa Kristijanom Hornerom (šefom Red Bula). Napisao je da se borba pokazala kao kul, a da u Mercedesu ne treba da zaborave zaboraviti da smo osvojili osmu titulu u konkurenciji konstruktora", objasnio je Nemac.



tagovi

Luis HamiltonMaks VerstapenToto VolfDijego Maradona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara