Rukometašice Srbije (©rss.org.rs)
Rukometašice Srbije (©rss.org.rs)

Počela “operacija Celje”: Rukometašice iz Stare Pazove hvataju zalet za Evropsko prvenstvo

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.10.22. | 01:19

Narednih 10 dana Uroš Bregar uigravaće Srpkinje za kontinentalno prvenstvo

Ženska rukometna reprezentacija Srbije počela je finalne pripreme za predstojeće Evropsko prvenstvo, koje će od 4. do 20. novembra biti održano u Sloveniji, Makedoniji i Crnoj Gori.

U saopštenju Rukometnog saveza Srbije se navodi da će naše igračice trenirati u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi do 2. novembra i polaska u Celje na EP.

Izabrane vesti

Srbija će na EP igrati u Grupi B u Celju sa selekcijama Danske, Švedske i Slovenije.

U Grupi A u LJubljani igraće Norveška, Mađarska, Hrvatska i Švajcarska, Grupu C u Skoplju čine Francuska, Holandija, Severna Makedonija i Rumunija, a u Grupi D u Podgorici igraće Poljska, Crna Gora, Nemačka i Španija.

Posle preliminarne faze, glavna runda takmičenja biće odigrana u Ljubljani i Skoplju, dok je finalni vikend na programu u glavnom gradu Slovenije od 18. do 20. novembra.

Mislim da će biti sasvim dovoljno vremena da se uigramo za EP. U globalu nikada nemamo dovoljno vremena da se pripremo za EP, ali želimo da ovo vreme do početka kontinentalnog šampionata maksimalno iskoristimo. Nalazimo se u teškoj grupi, biće baš neizvesno. Biće teško, ali sve zavisi od nas. Kako se budemo spremile tako ćemo i proći na EP. Bitno je da se što bolje pripremimo u ovom periodu, kako bi pokazali što bolji rezultat na EP”, izjavila je srpska rukometašica Jovana Stoiljković.

Na spisku su – golmani: Jovana Risović (Krim), Kristina Graovac (Kišvarda), Jelena Đurašinović (Jagodina); leva krila: Sanja Radosavljević (Krim, Slovenija), Aleksandra Stamenić (Kišvarda,), Zoe Petrović (Bekament BB), Nataša Ćetković (Vojvodina); pivoti: Marija Petrović (Glorija, Rumunija), Edita Nuković (Union Hale), Katarina Bojičić (Jagodina); desna krila: Ana Kojić (Šiofok), Nataša Lovrić (Železničar), Jovana Bogojević (Kristijanštad) i bekovi: Jovana Stoiljković (Šambrej), Jovana Kovačević (Ramnicu Vlčea), Katarina Stošić (Alba Fehervar), Teodora Majkić (Bor Zijin), Kristina Liščević (Dunarea Braila), Jelena Lavko (Dunarea Braila), Andrea Boner (Crvena zvezda) i Anđela Janjušević (Šiofok).



tagovi

ženska rukometna reprezentacija SrbijeEP za rukometašiceJovana Stoiljković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara