Počelo finale, Terzić zaustavio Tijanu posle 28 uzastopnih pobeda

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.05.23. | 16:31

Fener poveo u finalu

U najjačćoj ligi sveta za odbojkašice je počela odlučujuća serija za titulu prvaka.

Fenerbahče našeg Zorana Terzića je poveo 1:0 u pobedama pošto je danas na otvaranju finalne serije savladao Ezadžibaši 3:1 (20:25, 25:14, 25:21, 25:17) i naneo mu prvi prvenstveni poraz ove sezone posle 28 uzastopnih pobeda kada se računaju ligaški i plej-of deo.

Izabrane vesti

Nedavno je Fener u četvrtfinalu Kupa Turske eliminisao Ezadžibaši, a danas je zablistao i u prvenstvenom okršaju. Iako je Ezadžibaši bolje otvorio meč...

Nije Terzić imao rešenja za raspoloženu Tijanu Bošković u prvom setu. Srpkinja je promašila samo jedan napad u setu, osvojila sedam poena i donela vođstvo gošćama. Ceo tim je Ezadžibašija je bio napadački raspoložen u prvom setu (15/20) ali se u nastavku sve okrenulo...

Proradila je ona Fenerbahčeova napadačka mašinerija kada puca sa svih strana, a Ezadžibašijev prijem je pukao. Razigrala se supertalentpovana Ana Kristina u domaćem timu, pogađale su Vargas i Fedorovceva a iznanđenje je bila srednja Asli Kalač. Fener je protutnjao kroz drugi set (25:14), kontrolisao i treći (25:21), a sa pet uzastopnih poena Arine Fedorovceve je okončao četvrti i utakmicu.

Sjajna Brazilka Ana Kristina je bila najefikasnija u pobedničkom timu sa 19 poena, Melisa Vargas je osvojila 17, Arina Fedorovceva 15 a pomenuta Kalač 10 od čega čak sedam iz bloka. Fenerbahče je meč završio sa po 13 poena iz servisa i bloka. Ezadžibaši je sa druge strane osvojio tek jedan poen iz servisa i devet iz bloka. Tijana Bošković je bila najefikasnija sa 19 poena (44 odsto u napadu), Voronkova je osvojila 11 a Hande 10 poena.

Sledeći meč se igra u utorak, a domaćin je Ezadžibaši. Serija se igra na tri pobede. Fenerbahče je poslednji put prvak bio pre šest, a Ezadžibaši pre 11 godina.


tagovi

Zoran TerzićEzačibašiŽOK FenerbahčeAna KristinaTijana Bošković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara