Toni Đerona (©rss.org.rs)
Toni Đerona (©rss.org.rs)

Počinje "operacija Nemačka": Orlovi se okupili u Staroj Pazovi

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.12.23. | 17:34

"Svi smo svesni koliko je ovo Evropsko prvenstvo važno, šta znači i za ovu generaciju i za poslednje tri godine koliko smo zajedno, od utakmica protiv Francuske u Zrenjaninu i Kreteju", izjavio je selektor Toni Đerona na okupljanju

Evropsko prvenstvo u rukometu samo što nije. Najbolje selekcije Starog kontinenta će se od 10. do 28 januara boriti za tron, a kako je turnir iza ugla, reprezentacija Srbije danas je zvanično započela "operaciju Nemačka. Prvi korak – okupljanje u dobro poznatoj bazi – Sportskom centru RSS u Staroj Pazovi, gde su tokom petka ‘doleteli’ Orlovi.

Izabranici Tonija Đerone pripremaće se na pomenutoj adresi pripremati do 3. januara kada će se preseliti u španski Granjolers, gde je očekuju tri prijateljske utakmice sa Slovačkom, Poljskom i Španijom. Nedelju dana kasnije, 10. januara, reprezentacija Srbije doputovaće u Minhen.

Izabrane vesti

Prvi meč na turniru Orlovi će odigrati 12. januara protiv Islanda, a rivali u grupnoj fazi biće im još Mađarska i Crna Gora. O onome što njegove izabranike čeka na današnjem okupljanju govorio je selektor Đerona.

"Više smo nego uzbuđeni što smo ponovo na okupu, bez obzira na izazove koji se odnose na fizičko i zdravstveno stanje igrača. Svi smo svesni koliko je ovo Evropsko prvenstvo važno, šta znači i za ovu generaciju i za poslednje tri godine koliko smo zajedno, od utakmica protiv Francuske u Zrenjaninu i Kreteju. Znamo da je ovo prilika za ostvarenje važnih ciljeva i svi smo fokusirani na zadatak", izjavio je Đerona.

ĐERONA IZABRAO 20 ORLOVA: SRBIJA U NAJJAČEM SASTAVU NA EP, KOS, ROGAN I KOJADINOVIĆ NOVA SNAGA

Predstojeći period španski stručnjak će iskoristiti kako bi fizički i psihički pripremio igrače za ono što ih čeka na Prvenstvu Evrope u Nemačkoj.

"Imamo dovoljno vremena za analizu protivnika i da u odnosu na to napravimo određene korekcije, adekvatno prosledimo informacije i dovedemo igrače na optimalno isti fizički nivo. Treba ih oporaviti, ipak dolaze iz klubova i sezone uveliko traju. Prolazak u glavnu rundu i borba za Olimpijske kvalifikacije je cilj broj jedan. Posvećenost, ponašanje i timski duh ove ekipe se ne dovode u pitanje. Osim što ćemo se baviti modifikacijama u igri za što bolju pripremu, sve radimo misleći na utakmice koje nas očekuju u Minhenu, ali sa ciljem da se i na turniru u Španiji adekvatno spremimo. Bitno je podeliti minutažu, testirati mogućnosti i sačuvati svežinu za grupnu fazu. Spremnost igrača i fizička i psihička za to su glavni fokus pripremnog perioda", zaključio je Đerona.



tagovi

Rukometna reprezentacija SrbijeToni Đerona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara