"Tim za Dansku"
"Tim za Dansku"

Počinje Svetsko prvenstvo za žene! Na startu - derbi sa Crnom Gorom

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.12.15. | 09:38

"Naš cilj je da prodemo osminu finala i da idemo dalje korak po korak", kaže selektor Bošković

Tim za DanskuŽenska rukometna reprezentacija Srbije utakmicom protiv Crne Gore započinju nastup na Svetskom prvenstvu u Danskoj. Izabranice Saše Boškovica igraće u grupi A, zajedno sa Makedonijom, Danskom, Tunisom, Madarskom i Japanom. Selektor je istakao da taj meč nije od presudne važnosti.
"Raste pozitivna trema i devojke su spremne da dobro odigraju prvu utakmicu. Nije nam od presudne važnosti utakmica sa Crnom Gorom, kao što je bila prošle godine kada smo sve uložili sa njima. Ispostavilo se da smo tu utakmicu izgubili i da nas je koštala i u igri sa reprezentacijama Francuske i Slovačke", rekao je Boškovic.

Boškovic je dodao da njegovu selekciju očekuju teški protivnici u grupi.
"Odmah posle utakmice sa Crnom Gorom igramo sa Mađarskom, a zatim sa domacinom. O reprezentaciji Danske ne treba puno priČati. Posle toga još Tunis i Japan, a naš cilj je da prodemo osminu finala i da idemo dalje korak po korak".

Izabrane vesti

Pivotmen Srbije Sanja Rajovic nada se da će ekipa igrati na potrebnom nivou.
"Neophodno je da udemo u svaku utakmicu jako ozbiljno. Posle Crne Gore ceka nas utakmica sa Mađarskom i Danskom koje su izuzetno jake. Očekujem da ćemo tokom igre u grupi biti prava ekipa u top formi", poručila je Rajovic.

Utakmica 1. kola SP izmedu Srbije i Crne Gore igra se danas od 15.45 sati. POGLEDAJTE MOZZART KVOTE ZA OVAJ MEČ

Reprezentacija Srbije kroz prizmu brojeva:

14 (2) - Svetsko prvenstvo u Danskoj biće drugo veliko takmičenje na kojem će učestvovati reprezentacija Srbije nakon velikog uspeha i osvajanja srebrne medalje na SP 2013 u Beogradu. Ako se pogleda lista učešća reprezentacije SFR Jugoslavije, zatim SR Jugoslavije i Srbije i Crne Gore, onda će ovo biti 14. učešće državnog tima na najvećem planetarnom takmičenju od 1957. godine.

8 – je broj medalja koji je osvojila reprezentacija na Svetskim prvenstvima od 1957. godine.

105 – mečeva odigrala je Katarina Krpež Šlezak za reprezentaciju Srbije. Iskusno desno krilo našeg državnog tima ima najviše nastupa od svih devojaka u timu Saše Boškovića. Njeno prvo veliko takmičenje bilo je Evropsko prvenstvo u Makedoniji 2008. godine.

5 – igračica viših od 180 cm imaće na raspolaganju selektor Saša Bošković na predstojećem Svetskom prvenstvu u Danskoj. Jedna od najviših igračica u Evropi je kapiten Biljana Bandelier (189 cm), a ne zaostaju puno ni Nina Kolundžić (186), Marija Petrović (185), Jelena Živković (184) i Jovana Stoiljković (182).

100 – golova je za nacionalni tim postigla Jelena Živković. Trocifreni broj golova u ovoj postavi Srbije postigli su još Katarina Krpež Šlezak (215), Dijana Števin (114) i Jovana Stoiljković (103)

6 – debitantkinja imaće Srbija u Danskoj. To su golman Nina Kolundžić, krilo Sanja Radosavljević, pivotmen Marija Petrović, odnosno, bekovi Jelena Trifunović, Ivana Prijović, Tamara Georgijev

14.000 - mesta je kapacitet najveće dvorane u Danskoj – Juske arene u Herningu, gde će Srbija igrati mečeve preliminarne grupe. U ovoj dvorani je igrano i finale Evropskog prvenstva za muškarce 2014. godine.

4 – veliko takmičenje za Boškovića u ulozi selektora reprezentacije Srbije. Debitovao je na EURO 2012 u Srbiji, a zatim su sledili SP 2013 i EURO 2014 u Hrvatskoj. Po tome je rekorder u novijoj istoriji državnog tima.

20 – godina ima najmlađa članica državnog tima, desni bek Anđela Janjušević. Levoruka igračica kragujevačkog Radničkog je bila u sastavu u kombinaciji za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj 2014. godine.

34 – godine ima najiskusnija rukometašica u redovima Srbije – Sanja Rajović.

Pratite MOZZART i na Vajberu

(FOTO: RS Srbije)


tagovi

SrbijaSaša Bošković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara