Milena Rašić, Stefana Veljković Lisinac i Jelena Blagojević (Reuters, FIVB, Starsport)
Milena Rašić, Stefana Veljković Lisinac i Jelena Blagojević (Reuters, FIVB, Starsport)

Podrška odbojkašicama od bivših saigračica: Devojke, verujemo u vas! Želimo reprizu Japana

Vreme čitanja: 5min | pon. 10.10.22. | 08:03

Jelena Blagojević, Milena Rašić i Stefana Veljković Lisinac srećne zbog sjajnih partija reprezentacije na Svetskom prvenstvu

Nisu više tu, ali se svakoj pobedi raduju kao da su deo tima. Milena Rašić, Stefana Veljković Lisinac i Jelena Blagojević oprostile su se prethodne godine na Evropskom prvenstvu od voljenog dresa, pa sada imaju ulogu vatrenih navijača.

Odbojkašice Srbije su na Svetskom prvenstvu vezale devet pobeda, od čega čak osam maksimalnim rezultatom. Prešle su veliki deo puta, a tek ih čekaju najvažnije borbe. Prva sledeća je sa Poljskom u utorak od 20.30 u četvrtfinalu u Gljvicama.

Izabrane vesti

Kada se pomene sve što su do sada uradile, ne može da se ne čuje oduševljenje bivših reprezentativki.

"Pre svega, svi dobro znamo da je veoma teško ostati neporažen na takmičenju poput Svetskog prvenstva, a naše devojke su baš ta ekipa kojoj je uspelo", priča za Mozzart Sport Milena Rašić. "Sada kreće ono pravo, poslednje tri najbitnije utakmice. Ja apsolutno ne sumnjam da će biti još bolje, ubedljivije i da će ostaviti srce na terenu".

Srbija je niz pobeda počela od Kanade, a kasnije su se ređale Bugarska, Nemačka, Kazahstan, Amerika, Poljska, Dominikanska Republika, Tajland i Turska.

"Veoma je vidljivo da im forma raste iz dana u dan, tako da u predstojećoj utakmici protiv Poljske ne očekujem ništa manje od ovoga što su prikazale do sada".

(FIVB)(FIVB)

Imala je novopečena mama i jasnu poruku za drugarice.

"Samo jako, devojke. Navijamo i ponosni smo na vas. Do medalje svi zajedno", uzbuđeno je istakla Milena, koja je pre četiri godine u Japanu bila najbolji srednji bloker Svetskog prvenstva na kom je Srbija došla do prvog zlata.

Za razliku od Milene koja preko malih ekrana gleda utakmice, Jelena Blagojević u Poljskoj ima priliku da sve isprati sa lica mesta. Ona je tokom većeg dela leta bila u stručnom štabu reprezentacije, ali je u jednom trenutku napustila ekipu jer je morala da se okrene klupskim obavezama. Zna se koliko znači poljskom Rešovu i da bi bez nje bilo teško otvaranje sezone... Svakako da je i zbog gledanja uživo, a i zbog rada sa ovim devojkama tokom prethodnih meseci, najbolje upućena u sve što se dešava.

"Za ovih devet utakmica devojke su pokazale visok nivo igre. Koja god od njih da se nalazila na terenu dala je svoj maksimum, bilo kao kratka izmena na servisu ili kao starter, a to govori da imamo jak tim", naglasila je Jelena Blagojević u razgovoru za Mozzart Sport. "Protivnici su bili dobri, neki ispod nas, neki u našem rangu, ali pokazali smo da igramo dobru odbojku i samim tim je rezultat ovakav".

Sistem je takav da se u četvrtfinalu sastaju ekipe koje su igrale već međusobno u drugoj fazi takmičenja. Srbija i Poljska su prošlog utorka odmerile snage, kada je pobeda pripala našoj selekciji - 3:0.

"Sistem takmičenja je malo čudan, ali dobro treba to prihvatiti. Verujem da devojke mogu da igraju još bolje i da na ovim poslednjim utakmice pokažu još veći kvalitet. Poljska je dobra ekipa, a jedino sto može da im da vetar u leđa i da odigraju iznad svojih mogućnosti jeste publika koja je sve vreme uz njih. Naše devojke očekuje puna hala u Gljivicama. Verujem u njih, navijam i sigurno idem da ih podržim. Želim im reprizu Japana", podvukla je Jelena Blagojević.

(Reuters)(Reuters)

Najvažnije bitke jedva čeka da gleda i Stefana Veljković Lisinac. Koliko god joj sin Luka dozvoli, trudi se da isprati što više mečeva na Svetskom prvenstvu.

"Uklapam se sa Lukom... Gledala sam sve naše mečeve. Ne bih da se sad zalećem previše u pozitivnom smislu, kako ja to znam. Ali, stvarno mi se sviđa kako igraju. Deluju sa strane raspoloženo, nasmejane su, dominatne. Stvarno mislim da neće biti problema ni sa Poljskom, a ni na narednim utakmicama", ubeđena je Stefana.

Odlaskom Milene i Stefane otvorio se veći prostor za Maju Aleksić na poziciji srednjeg blokera, a uz nju su koju godinu starije Jovana Stevanović i Mina Popović.

"Mi imamo jednu sjajnu generaciju, koja je već iskusna. Svuda je došlo do smene, to se vidi i oseti. Ali, u našoj reprezentaciji su davno ubačene te mlade snage, tako da one već sad dominiraju. To je ono što ja vidim i mnogo mi je drago. Uživam da gledam, ali priznajem da mi je malo i dosadno, jer sve redom čiste sa 3:0", uz osmeh priča Stefana.

(FIVB)(FIVB)

Iako je i sama već euforična, dobro zna koliko je opasna naredna stanica.

"Mogu samo da kažem da treba biti pažljiv. Oprezno, koncentrisano odigrati dok ne padne poslednja lopta, jer nije kraj dok se ne čuje zvižduk. Ovo je nokaut faza, nije za potcenjivanje ni poljska ekipa, a ni njihova publika, domaći teren. Sigurno da neće biti lako, ali mislim da mi u mnogim segmentima imamo prednost".

Odbojkašice Srbije i kada gube deluju prilično mirno i čekaju strpljivo šansu za preokret. Selektor Santareli izmenama uvek trgne ekipu na pravi način.

"Imamo odličnu klupu, hvala bogu ima ko da zameni nosioce. Što se igre tiče, mi smo najstabilniji. Gledala sam ostale ekipe, sve je to s nekim oscilacijama, promenljiva forma. Mi smo stabilni, sve ide željenim tokom i mislim da će tako biti do kraja. Najbitnije mi je da su zdrave i da super igraju. Za medalju stvarno ne brinem. Verujem u naš kvalitet, verujem u glave igračica. Poznajem ih sve dugo, znam kako razmišljaju".

Priznaje Stefana da bi rado bila na terenu zajedno sa njima.

"Nedostaje mi baš, pogotovo sad kad gledam sa stane. Drago mi je da su dobre, da uživaju, da se tako lepo raduju. To mi je olakšavajuća okolnost kad pomislim da nisam više tamo", u emotivnom tonu završila je bivša reprezentativka Srbije Stefana Veljković Lisinac.

SVETSKO PRVENSTVO ZA ODBOJKAŠICE

ČETVRTFINALE

Utorak

Gljivice

17.30: SAD - Turska

20.30: Srbija - Poljska

Apeldorn

17.00: Italija - Kina

20.00: Brazil - Japan

POLUFINALE

Sreda

Gljivice

20.30: SAD/Turska - Srbija/Poljska

Četvrtak

Apeldorn

20.00: Italija/Kina - Brazila/Japan

FINALE

Subota - Apeldorn 20.00

za treće mesto 16.00


tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija SrbijeSvetsko prvenstvo za odbojkašice 2022Svetsko prvenstvo u odbojciStefana VeljkovićMilena RašićJelena Blagojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara