Aleksandar Atanasijević (©MN Press)
Aleksandar Atanasijević (©MN Press)

Poljaci sad stabilni, ali tu su demoni prošlosti: SKRA Belhatov dužan Atanasijeviću

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.03.24. | 16:54

Problemi su nastali kada je sponzor smanjio sredstva

Nekada je Belhatov bio jedan od najboljih evropskih i poljskih klubova, a onda je tokom prethodnih godina došao u veoma tešku situaciju. Kola su krenula nizbrdo i delovalo je da ih niko neće zaustaviti na putu ka provaliji.

Sada postoje naznake da se stvari popravljaju. Nedavno je potpisao visok sponzorski ugovor i od sledeće sezone će se pridružiti grupi najbogatijih klubova u ligi. Mada, problemi i dalje postoje - reč je o dugovima prema nekim igračima.

Izabrane vesti

Među njima je i srpski reprezentativac Aleksandar Atanasijević. Prema pisanju portala "siatka.org" demoni prošlosti su i dalje prisutni, jer nisu izmirene sve obaveze. Atanasijević je poslednji put igrao za Belhatov od 2021. do 2023. godine, imao je jedan od najvećih ugovora u ligi, koji nije u potpunosti realizovan. Uz njega, poznato je da nisu isplatili ceo ugovor i bar jednom poljskom igraču.

Poljski klub sada već stoji na stabilnim nogama, sigurno da će krenuti da niže i bolje rezultate, ali biće potrebno vreme da se vrati u stanje koje je bilo nekada.

Prema nekim informacijama u prethodnoj sezoni igrači nisu primali plate preko pola sezone - ispostavilo se da su obaveze baš velike...

"Činjenica je da je prethodna uprava obezbedila timu novac do kraja 2023. godine", rekao je aktuelni predsednik Belhatova Derilo za "sport.interia.pl". "Obaveze su nastale jer su bile pokrivene ugovorom sa sponzorom. Kada je sponzor smanjio sredstva, klub nije mogao da ih reguliše. Trenutno imamo sklopljene ugovore sa igračima i pokušavamo da vratimo kredibilitet u odbojkaškoj zajednici. Za sada smo uspešni. Imamo samo jednu neizmirenu obavezu sa domaćim igračem. U odbojci postoji pretnja da će, ako klub kasni sa svojim igračima, a oni to prijave CEV-u, biti zabranjen transfer u inostranstvo. Takve pretnje u Belhatovu nema. Moći ćemo da angažujemo odbojkaše izvan Poljske".


tagovi

Aleksandar AtanasijevićBelhatov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara