(©AFP)
(©AFP)

Poljaci se ipak takmiče u Oberstdorfu

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.12.20. | 13:12

Organizatori preinačili odluku

Poljski ski-skakači dobili su negativne testove i organizatori turneje Četiri skakaonice dozvolili su poljskom nacionalnom timu da se takmiči u Oberstdorfu.

Klemens Muranka bio je pozitivan na testiranju u ponedeljak zbog čega je doneta odluka da se Poljacima ne dozvoli da se takmiče na prvoj stanici Novogodišnje turneje. Ceo tim je isključen sa takmičenja u Oberstdorfu i to je značilo da David Kubacki neće biti u prilici da odbrani titulu.

Izabrane vesti

Promena odluke usledila je posle dva negativna testa Klemensa Muranke na virus korona i organizatori su odlučili da će danas u prvoj seriji nastupiti svi skakači. Na zaletištu će se naći 62 skakača, a njih 30 će se plasirati u drugu seriju.

"Posle kritičke procene svih okolnosti, PCR testovi svih članova su sinoć ponovo obavljeni i svi su negativni, pa poljski tim može da učestvuje. Zdravstvene vlasti su u kontaktu sa ekipom i savetovali su je na potrebne zaštitne mere", navodi se u saopštenju organizatora objavljenom na sajtu Međunarodne skijaške federacije.

Takmičenje u Oberstdorfu startuje danas u 16.30. Od Poljaka se kao i svake sezone dosta očekuje na turneji Četiri skakaonice. U poslednje četiri godine, poljski ski-skakači su osvojili tri „Zlatna orla“. Dva puta je najbolji bio Kamil Stoh, poslednji krunisani šampion je David Kubacki, a dominaciju Poljaka prekinuo je Japanac Rjoju Kobajaši.

U kvalifikacijama je najbolji bio Filip Ašenvald doskočivši na 128,5 metara, a organizatori su promenom odluke praktično poništili kvalifikacije. Niko u kvalifikacijama nije uspeo da preskoči marginu od 130 metara, skokovi su bili neočekivano kratki, a naleti vetra su pravili ogromne probleme organizatorima. Takmičenje se odužilo, a ski-skakači su se nekoliko puta vraćali sa zaletišta.

Naposletku, zaprati Mozzart Bet Instagram stranicu, lajkuj ovaj post i danas do 16.30 u komentaru prognoziraj koliki će biti najduži ski skok u Oberstdorfu.

Mozzart pruža priliku za najbržeg i najtačnijeg da osvoji BONUS 2021. Drugi će biti nagrađen BONUSOM 500, a treći najbrži biće nagrađen BONUSOM 200.

SVE KVOTE ZA TURNEJU ČETIRI SKAKAONICE

PIŠE: Stefan TANASIĆ


tagovi

Oberstdorfski skokoviSvetski kup u ski skokovimaturneja četiri skakaoniceČetiri skakaoniceKamil Stoh

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara