""
""

Ponovo na sud – udes Hamiltona i Fetela ponovo pod lupom istrage!

Vreme čitanja: 1min | čet. 29.06.17. | 09:24

Narednih dana FIA će ponovo razmatrati sporne momente incidenta na stazi u Bakuu. Odluka pada u ponedeljak, na Fetelov rođendan

Šta god da se preduzme, Sebastijan Fetel je kažnjen penalizacijom od 10 dugih sekundi u boksu na VN Azerbedžana i dodatnim oduzimanjem tri boda sa licence. Ferari misli da je Luis Hamilton kriv, pa potencijalni rat između vozača Mercedesa i Skuderije nije više ni u vazduhu. On je tu kao neosporna činjenica. Šta retroaktivno radi FIA?
Ide se na novo ročište, rešilo je vladajuće telo Formule 1. Ipak, malo je verovatno da će Nemac biti amnestiran. Još gore po Skuderiju, Fetel bi mogao da bude dodatno kažnjen penalima na trci u Austriji koja se vozi 9. jula.

Izabrane vesti

Na kraju, dobro je reći da je Mauricio Arivabene, prvi čovek Skuderije već debelo rezigniran rezultatom VN Azerbedžana. On smatra da je Luis Hamilton nedvosmisleno odgovoran za Fetelov udarac, kao i da Valteri Botas treba da ponese svoj deo odgovornosti za sudar sa Kimijem Rajkonenom.

Kako bilo, Sebastijan Fetel će slaviti rođendan u ponedeljak uz poklon u plavoj koverti. Ako bude dodatno kažnjen, a moguće je, to će dodatno povećati tenzije na relaciji Mercedes – Ferari.

(Foto: Action Images)


tagovi

FerariFIAFormula 1istragaKimi RajkonenLuis HamiltonMauricio ArivabeneMercedes AMG PetronasSebastian FetelValteri BotasVN Austrije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara