Mikel Hansen (©Reuters)
Mikel Hansen (©Reuters)

Posle Karabatića i Hansen završava karijeru na kraju sezone

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.04.24. | 16:22

Danski bombarder stavlja tačku na rukomet, verovatno posle Olimpijskih igara u Parizu. U sredu će to da saopšti na konferenciji za novinare

Rukomet će naredne sezone da bude siromašniji za dvojicu superstarova, verovatno najboljih igrača u ovom milenijumu, a možda i u istoriji. Nikola Karabatić je odlučio da završi karijeru posle Olimpijskih igara u Parizu. To je najavio još prošle godine, a još jedan veliki as stavlja tačku.

U pitanje je danski bombarder Mikel Hansen, najbolji šuter svih vremena. Njegov klub Olborg je danas najavu konferenciju za medije u sredu u 12.30, a TV2 je otkrio da će veliki as da saopšti da završava bogatu karijeru na kraju sezone.

Izabrane vesti

Posle povratka u otadžbinu u redove Olbvorga, posle decenije u Pari Sen Žermenu gde je bio najplaćeniji rukometaš svh vremena (nezvanično, platu mu je probila magičnu sumu od 1.000.000 evra), Hansen je imao mnogo problema s povredama. Proteklu polusezonu je propustio zbog depresije i stresa. Uzeo je pauze od rukometa, vratio se ove sezone, ali videlo se da nije to onaj stari, bombarder gladan golova, koji šalje neodbranjive projektile.

20.45: (1,22) Rajn Nekar Leven (11,0) Nekse (5,20)

U reprezentaciji Danske je igrao srednjeg beka, istisnuo ga je sa pozicije levog spoljnjeg 13 godina mlađi as Flensburga Simon Pitlik. Mikel Hansen je za Dansku odigrao 266 utakmica, a postigao 1.350 golova. Olimpijske igre u Parizu, ako dobije poziv selektora Nikolaja Jakobsena, bi mogle da mu bude poslednje takmičenje u karijeri.

U Parizu je Mikel Hansen igrao 10 sezona pre nego što se vratio kući u danski rukomet prelaskom u Alborg pre skoro dve godine. U prošlosti je igrao za AG Kopenhagen, Barselonu i GOG Gudme, tri puta je proglašavan za najboljeg rukometaša sveta – 2011, 2015. i 2018. godine i osvojio je skoro sve što rukometaš može da osvoji, EP, SP, Olimpijske igre, osim trofeja Lige šampiona. Poslednju šansu da bude klupski prvak Starog kontinenta imaće ove sezone. Danski vicešampion u četvrtfinalu čeka dvomeč sa mađarskim Vespremom.

Mikel Hansen ima zvaničan ugovor sa Olborgom na još jednu sezonu, do leta 2025. godine, ali će već u junu da stavi tačku. Hansen ne igra za svoj klub već skoro mesec dana, a iz kluba nisu saopštili koji je razlog izostanka.

Narednog vikenda počeinje plej-of u danskom šampionatu, a Hansen bi trebalo da se vrati na teren.



tagovi

RK OlborgMikel Hansen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara