Filip Stoilović i Vuk Milutinović (©MN Press)
Filip Stoilović i Vuk Milutinović (©MN Press)

Posle osam godina u inostranstvu Filip Stoilović ponovo u srpskoj odbojci

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.08.23. | 11:41

Nekadašnji primač servisa Crvene zvezde pojačao kragujevački Radnički

Iskusni odbojkaš Filip Stoilović ponovo će igrati na domaćim terenima!

Nekadašnji primač servisa Crvene zvezde vratio se u srpsku odbojku posle osam godina provedenih u inostranstvu. Potpisao je ugovor sa kragujevačkim Radničkim i naredne sezone će predvoditi četu Alekse Brđovića.

Izabrane vesti

Klub ga je predstavio na zvaničnom sajtu kao igrača bogatog internacionalnog iskustva, ol-raund primača razornog servisa, koji bi trebalo da učvrsti primačku liniju i donese neophodnu sigurnost i stabilnost.

Filip je odbojkom počeo da se bavi sa 14 godina u rodnom Kruševcu, a sa 18 se otisnuo u profesionalne vode. U karijeri je nastupao za Crvenu zvezdu, Olštin, Urfu, AEK, Foinikas Siros i Česke Budejovice.

Sa reprezentacijom Srbije je osvojio nagradu za najboljeg primača servisa na Svetskom prvenstvu do 23 godine, a 2015. je poneo laskavu titulu MVP Superlige. Pored profesionalne karijere stekao je i zvanje diplomiranog inženjera organizacionih nauka.

"Nakon osam godina provedenih igrajući za strane klubove, veliko mi je zadovoljstvo da se vratim u srpski klub sa velikom tradicijom kao što je Radnički. Uz podršku ljudi iz kluba i trenera Brđovica uveren sam da sa sadašnjim timom u predstojećoj sezoni možemo ostvariti najviše ciljeve, a to su trofeji. U ekipi imamo spoj mladosti i iskustva i smatram da je to formula koja će dati dobar rezultat. Siguran sam da će mnogobrojni ljubitelji sporta dolaziti na utakmice i uživati u dobroj odbojci", izjavio je nakon dolaska u Kragujevac Filip Stoilović.

Odbojkaški klub Radnički je prethodnu sezonu Superlige završio na drugom mestu, pa je to ljudima u klubu probudilo realne nade da u nastupajućem šampionatu mogu da naprave taj poslednji iskorak u borbi za sam vrh tabele i tron. Osim prvenstvene trke, sledi im borba na još dva koloseka – evropskom CEV Kupu kao i u nacionalnom Kup takmičenju.


tagovi

Filip StoilovićOK RadničkiOdbojkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara