""
""

Posledice labavog ugovora – Botas je i formalno na tankom ledu

Vreme čitanja: 1min | pon. 20.02.17. | 11:47

Finac razume potrebe Mercedes AMG Petronasa, pa svoj jednogodišnji ugovor shvata potpuno ultimativno u želji da se nametne i ostane rame uz rame sa luisom Hamiltonom

Valteri Botas je imao sreće zato što se Niko Rozberg penzionisao. Da tako nije bilo, on verovatno danas ne bi mogao da deli boks sa Luisom Hamiltonom, niti da razmišlja o perspektivama u prelomnom trenutku vezanom za svoju karijeru. Jednostavno rečeno, ugovor od godinu dana za njega znači više od jedne sezone, jer bi nastavak saradnje i 2108. mogao da znači i dugoročne šampionske predispozicije.

Izabrane vesti

„Potpuno razumem situaciju i to što trenutno nemam dugočan ugovor sa timom. Naravno, svi žele da vide kako će se ova saradnja odvijati. Po tom pitanju potpuno sam i sam saglasan. Ovde tako funkcionišu stvari, uvek sam morao da zaslužim svoje mesto jer ja znam da umem da vozim“ izjavio je Valteri Botas o svojoj kratkoročnoj misiji u Mercedesu koja ima tendenciju da postane veliki sportski poduhvat ukoliko bi se dokazao kraj uistinu sujetnog Luisa Hamiltona.

„Srećan sam što ću imati Luisa kraj sebe. To je dobra šansa da proverim svoje sve svoje sposobnosti. Uvek sam želeo da moj timski kolega bude brz, a sada imam jednog takvog tu u svom timu“, zaključio je finski automobilista kome je lično Toto Volf, prvi čovek Mercedes AMG Petronasa menadžerisao sve do dana velikog transfera.

(Foto: Action Images)


tagovi

VilijamsValteri BotasugovorToto VolfMoto gpMercedes AMG PetronasLuis Hamilton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara