Bojana Drča (©CEV)
Bojana Drča (©CEV)

Povratak Bojane Drče u Ligu šampiona: Fener izmenjao svih 14 igračica, Kalcit lako zaustavljen

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.11.23. | 19:38

Turski klub otvorio elitno takmičenje maksimalnom pobedom - 25:16, 25:18, 25:19

Počela je Liga šampiona za odbojkašice! Napokon je došlo vreme za prve utakmice elitnog takmičenja, koje donosi ipak mnogo više uzbuđenja od domaćih prvenstava u Evropi.

Prve su na teren istrčale igračice Fenerbahčea i Kalcit Kamnika, a pobeda je otišla sasvim očekivano na stranu turskog tima - 3:0 (25:16, 25:18, 25:19).

Izabrane vesti

Maksimalnom trijumfu radovala se i jedna Srpkinja - Bojana Drča. Ona se vratila u elitno društvo, pošto je poslednji put Ligu šampiona igrala u dresu Lokomotive tokom sezone 2019-2020. Baš ta takmičarska godina prekinuta je zbog pandemije virusa korona, narednu je propustila zbog trudnoće, usledila je epizoda u Crvenoj zvezdi, pa sezona u ruskoj Lenjingradki.

Bojana je večeras odigrala nešto manje od dva seta, pošto je u nastavku na terenu zamenila Unal Buse. Dobro je razigrala kompletan tim, a osvojila je i dva poena - jedan as i jedan blok.

Slovenački tim nije imao čemu da se nada večeras, Fenerbahče je bio veliki favorit i tu ulogu je bez problema opravdao. Trener Lavarini je izmenjao svih 14 igračica, jer nije bilo potrebe da sve vreme na terenu drži najjaču postavu.

Najefikasnija na utakmici bila je Arina Fedorovceva sa 21 poenom - 14 iz napada, jedan blok i čak šest as servisa. Po sedam poena su osvojile Meliha Diken i Mirjam Boz. Na šest poena su se zaustavile Eda Erdem i Magdalena Stišjak. U poraženom sastavu najbolja je bila Maša Pucelj sa 13 poena.

Treba napomenuti i da je za turski tim zaigrala Ana Kristina Souza, koja se oporavila od povrede kolena. Važna karika iz prethodne sezone je ušla samo u trećem setu, ali svakako raduje da je povreda iza nje...

U drugom meču C grupe nemački Potsdam je bio bolji od poljskog Budovlani Lođa - 3:0

Na ovom duelu su na crtu izašla dva srpska korektora - Ana Bjelica i Tara Taubner. Pobedi su se večeras radovale Tara Taubner i Veronika Đokić, dok je standardna reprezentativka morala da se pomiri sa porazom.

Bjelica je bila najbolja u poraženom taboru sa 17 poena (napad 34-17, 50 odsto). U pobedničkom timu izdvojila se Suvi Kokonen sa 18 poena. Taubner je stala na sedam (16-6, 38 odsto), a Đokić na četiri i to iz bloka.

U drugom kolu Lige šampiona igraće Potsdam - Fenerbahče i Kalcit Kamnik - Budovlani Lođ.

LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠICE

1. kolo

Utorak

Fenerbahče - Kalcit Kamnik 3:0

Budovlani Lođ - Potsdam 0:3

20.00: Volero Le Kane - Prometej

20.30: Koneljano - Asteriks

20.30: Rešov - Štutgart

Sreda

17.00: Ezačibaši - Vašaš

17.30: Vakifbank - Miluz

20.00: Skandići - Marica Plovdiv

20.30: Lođ - Alba Blaž

Četvrtak

20.00: Vero Volej Milano - Jedinstvo


tagovi

Bojana DrčaŽOK FenerbahčeCEV Liga šampionaMagdalena StišjakStefano Lavarini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara