Odbojkašice Srbije (©MN Press)
Odbojkašice Srbije (©MN Press)

Poznat je sledeći protivnik odbojkašica: Srbija na Mađarsku u osmini finala

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.08.21. | 20:03

Izabranice Zorana Terzića bi trebalo prvi meč eliminacione faze da igraju u nedelju uveče u „Štark areni“

Naredni protivnik odbojkašica Srbije u osmini finala Evropskog prvenstva je selekcija Mađarske. Malo je nedostajalo da ta ekipa završi takmičenje u grupnoj fazi, ali su poslednji rezultati išli na ruku severnih komšija, pa je međusobni duel zakazan za nedelju u „Štark areni“. Srpkinje u osminu finala stižu kao prvoplasirana ekipa grupe A, a Mađarska kao tim koji je u grupi C u Zadru zauzeo četvrtu poziciju.

Mađarice su ostvarile samo jednu pobedu, imaju skor 1-4 i još juče su odigrale poslednju utakmicu. Slovačka je imala priliku da ih preskoči, vodila je protiv Belorusije 2:0, ali je trijumf ispustila i završila takmičenje na petom mestu, bez prolaza dalje. U toj grupi je preostalo još da se odigra susret Italija - Švajcarska.

Izabrane vesti

Italijanke će proći dalje sa prve pozicije, Hrvatice sa druge, Belorusija je trećeplasirana, a Mađarska četvrta. U našoj grupi je ostalo još da se večeras sastanu Belgija i Francuska, pa će se znati konačan poredak. Srbija je sigurno prva, a Bosne i Hercegovina i Azerbejdžan su završili takmičenje.

Već je od juče bilo poznato da će u osmini finala snage odmeriti Bugarska (B1) – Švedska (D4), Holandija (D2) – Nemačka (B3), Turska (D1) – Češka (B4), Poljska (B2) – Ukrajina (D3).

Kad je dalje takmičenje u pitanju, u četvrtfinalu će Srbija igrati sa pobednikom susreta u kome će se sastati Hrvatska i ekipa koja bude treća u našoj grupi - Rusija, Belgija ili Francuska.


tagovi

Evropsko prvenstvo u odbojci za žene

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara