Slavlje juniora Srbije (©EHF)
Slavlje juniora Srbije (©EHF)

Prekinut post dug 17 godina: Švedska ponovo žrtva Srbije, Orlići slave istorijsku bronzu

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.07.22. | 16:57

Juniorska selekcija uspešna u borbi za treću poziciju na Evropskom prvenstvu

Dugačkom postu je napokon došao kraj. Čak 16 godina Srbija je čekala polufinale u mlađim kategorijama, a godinu više medalju (poslednja osvojena 2005). Doneli su je izabranici Đorđa Teodorovića, koji su u borbi za treće mesto srušili vršnjake iz Švedske - 30:26 (17:12). Zasijala im je bronza oko vrata, bronza koja najavljuje svetliju budućnost rukometa u našoj zemlji.

Kada je 8. jula pred Orlićima pala moćna Nemačka, koja je na prethodnom EP bila šampion, stigao je nekakav nagoveštaj da su Miloš Kos i drugari spremni da naprave čudo u Portugaliji. Posle toga su dobili Italiju, a onda u najvažnijem meču bacili na kolena Švedsku. Ta pobeda ih je dovela u polufinale... Tamo su zaustavljeni, ali su veoma motivisani dočekali bitku za bronzano odličje. Danas su ponovo isti momci morali da im čestitaju na trijumfu, jer su Srbi još jednom bili kobni po Šveđane.

Izabrane vesti

Za Teodorovićeve momke nije važilo ono pravilo da je teško dobiti istu ekipu na jednom takmičenju dva puta. Od prvog minuta znali su šta rade na terenu, bilo je jasno da su spremniji dočekali meč za utešno treće mesto. Kada su poveli 13:5, delovalo je da Šveđanima preti katastrofa i da će Srbi posle poraza u polufinalu od Španije, sav bes iskaliti na današnjim protivnicima.

Nije baš tako bilo, u nastavku su rivali uspeli da se približe i učine utakmicu nešto zanimljivijom. Međutim, o pobedniku nije bilo nikakve dileme. Smanjili su Šveđani na dva razlike, ali je Srbija imala spreman odgovor. Odbili su njihov nalet Orlići, pogađali su kad se rezultat lomio, a sigurnost je dolazila i odbranama golmana Mrdovića.

Najbolji igrač Srbija na ovom meču bio je nezadrživi Miloš Kos, koji je iza protivničkog golmana zabio osam lopti. Mateja Dodić i Luka Rogan su doprineli pobedi sa po pet golova. Kod Šveđana najprecizniji je bio Johan Erikson (6-6).

Borba za zlatno odličje počinje od 18 časova, kada će na teren istrčati rukometaši Portugalije i Španije.

JUNIORSKO EVROPSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠE (PORTUGALIJA)

Nedelja

ZA 3. MESTO

Švedska - Srbija 26:30 (12:17)

FINALE

18.00: (1,95) Portugalija (8,00) Španija (2,15)

***kvote su podložne promenama


tagovi

EHFrukometni savez srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara