""
""

Presedan ili bezobrazluk? Ristić ipak bez polufinala!

Vreme čitanja: 1min | uto. 16.08.16. | 04:44

Ristićeva kvalifikaciona trka je bila nešto kasnije kada se vreme delimično poboljšalo, ali su atletičari iz prve grupe dobili novu šansu što je dovelo do pomerenja na spisku takmičara koji su ušli u polufinale

Srpski atletičar Milan Ristić ipak se neće takmičiti u polufinalu trke na 110 metara sa preponama na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, a sve zbog odluke organizatora da ponovi prvu trku kvalifikacija koja je održana po jakoj kiši.

Izabrane vesti

Ristićeva kvalifikaciona trka je bila nešto kasnije kada se vreme delimično poboljšalo, ali su atletičari iz prve grupe dobili novu šansu što je dovelo do pomerenja na spisku takmičara koji su ušli u polufinale.

Bizarno i pre svega nepravedno, ali Ristić je tako sa rezultatom od 13,66 sekundi i šestim mestom u svojoj kvalifikacionoj grupi ostao bez prilike da trči u polufinalu, a tamo će se, primera radi, naći i Nigerijac Anton Hiks koji je imao vreme 13.70. Hiks je bio četvrti u ponovljenoj trci prve grupe pa je po tom plasmanu izborio polufinale.

ATLETIKA: RISTIĆ U POLUFINALU TRKE NA 110M SA PREPONAMA!

U svakom slučaju, odlukom organizatora ispada da su samo atletičari iz prve kvalifikacione grupe dobili drugu šansu da poprave rezultate, dok je ostalima ta šansa uskraćena, iako ni njima uslovi nisu bilo potpuno regularni.

(FOTO: Action Images)


tagovi

SrbijaRio 2016OI Rio 2016.Milan Ristićatletika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara