(©MN Press)
(©MN Press)

Prijatelji, pa tek onda rivali: Kolakovićevi momci na ozbiljnom trenerskom zadatku

Vreme čitanja: 3min | pet. 05.04.24. | 10:03

Večeras od 19 časova u polufinalu plej-ofa za odbojkaše sastaju se Crvena zvezda - Karađorđe i Radnički - Partizan

Više nema slabih utakmica. Prvenstvo Srbije stiglo je do polufinala i svi naredni mečevi trebalo bi da budu izuzetno interesantni. Čast da prvi izađu na pozornicu imaju odbojkaši, dok će odbojkašice sačekati 9. april, jer su njihove utakmice pomerene zbog kvalifikacija juniorki za EP.

Od 19 časova na terenu će biti igrači Crvene zvezde i Karađorđa na Banjici, a Radničkog i Partizana u Jezeru.

Izabrane vesti

Te četiri ekipe su do sada najviše pokazale i sasvim zasluženo se plasirale u polufinale. U četvrtfinalu nije bilo nijedne majstorice, sve serije su završene rezultatom 2:0 i sem u dramatičnom duelu Karađorđa i Vojvodine - nije bilo neke dileme ko će proći dalje.

Naredni obračuni ne samo da će biti zanimljivi na terenu, nego će i pored njega biti vrlo privlačni. Četiri trenera će ukrstiti koplje - ujedno četiri prijatelja. Znaju se još kao igrači, zbližili su se i kao članovi stručnog štaba Igora Kolakovića, a i tokom sezone su već vodili velike bitke.

Ivica Jevtić će preko puta imati Nevena Majstorovića, dok će u drugom duelu na megdan Bojan Janić i Aleksa Brđović.

Janić je najstariji (42) i do sada ima najviše uspeha, njegov tim brani titulu u prvenstvu Srbije. Jevtić (40) je odlično radio u Mladom radniku i Spartaku, a sa Zvezdom je brzo kliknuo i pokazao se kao ozbiljan kandidat za trofej. Majstorović i Brđović su tek na početku trenerskih priča - a tekuća sezona ima potencijal da bude veoma uspešna za njih.

Zvezda je ligaški deo završila na prvoj poziciji, a njen rival Karađorđe na četvrtoj. Radnički je bio drugoplasirani, a Partizan trećeplasirani. Crveno-beli su izbacili Takovo bez većih problema, dok je ekipa iz Topole dva puta okrenula 0:2 protiv Vojvodine. Crno-beli su eliminisali Spartak, dok su Kragujevčani presudili Mladom radniku.

Beograđani se nadaju večitom derbiju u finalu, dok će Topola i Kragujevac uraditi sve da se kod njih gleda borba za titulu.

Zvezda je favorit protiv Karađorđa - dobila je oba dosadašnja međusobna duela u ligi. Poslednji 22. marta i to maksimalnim rezultatom. Ipak, Majstorovićevi momci su u četvrtfinalu pokazali da ne sme niko da ih precrta dok ne padne poslednja lopta. Sigurno da se neće unapred predati nego da će pokušati da napravi još koji istorijski korak...

Partizan i Radnički su po jednom slavili ove sezone, ali treba napomenuti da se od crno-belih tek očekuju najbolje partije. Imali su aktuleni šampioni slab prvi deo sezone, zato i treće mesto možda ne opisuje realno njihovu snagu. Sa Kubancem Rikardom Mancanom na poziciji dizača njihova igra deluje mnogo tečnije, tako da su Kragujevčani sigurno svesni da ih čeka izuzetno težak zadatak, iako su bolje plasirani. Ipak, i Radnički je ove sezone imao neke veoma dobra izdanja - kada je cela postava razigrana kako treba onda su vrlo opasni...

Zanimljivo da su baš dizači ova dva kluba igrali u suprotnim taborima. Rikardo Mancano je bio u Kragujevcu u sezoni 2021-2022, a Ivan Kostić je bio član Partizana 2008-2009 i od 2013. do 2016. godine.

Prvi dueli ovih klubova na programu su danas, a drugi u ponedeljak. Serije se igraju do dve pobede. Eventualne majstorice igraće se u Beogradu i Kragujevcu 11. aprila.

ODBOJKAŠI - POLUFINALA

5. april

19.00: (1,27) Crvena zvezda - Karađorđe (3,40)

19.00: (1,85) Radnički - Partizan (1,85)

ODBOJKAŠICE - POLUFINALA

9. apri

Jedinstvo - Crvena zvezda

TENT - Železničar

***serija se igra na dve pobede


tagovi

Aleksa BrđovićBojan JanićNeven MajstorovićIvica JevtićOK Crvena ZvezdaOK PartizanOK KarađorđeOK Radnički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara