Dario Rakovac (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)
Dario Rakovac (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Primorac zahvaćen „bajernovskim sindromom“, siloviti i zagrebačka Mladost i Jadran iz Herceg Novog

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.09.22. | 21:58

Teške poraze u kvalifikacijama za Ligu šampiona doživeli Banjalučani i Sarajlije...

Liga šampiona je počela! I već se vidi ko nema šta da traži u eliti, čak ni u kvalifikacijama.

Poznato je 12 od 16 klubova koji će se takmičiti u društvu najboljih za dolazak na završni turnir u Beograd i napad na pehar Lige šampiona, upražnjena mesta popuniće kvalifikanti, a najbolji utisak na startu prvog kruga ostavio je Primorac. Velikan iz Kotora se iživljavao nad Inviktum Sarajevom – 36:4.

Izabrane vesti

Nemilosrdni su bili Kotorani na otvaranju kvalifikacija, ponizili su sarajevski klub u Holandiji. Tim Ranka Perovića je demonstrirao silu, naročito u trećem kvartalu koji je dobio 12:0. Iako je sve bilo rešeno posle prve deonice, Primorac niti jednog trenutka nije ni pomišljao da povuče ručnu. Zahvatio ga je „bajernovski sindrom“.

Trka ferarija i fiće mogla se završiti samo na jedan način – debaklom Sarajeva. A, veliko je pitanje da li će i u kolikoj meri biti milostivi naredni rivali. Kotorani nisu imali dilemu, želeli su da se raspucaju pred duele sa jačim rivalima, a šut je posebno služio Filipa Gardaševića. Prošlosezonski član Crvene zvezde dao je sedam golova, Vuk Drašković jedan manje, a po pet puta su mrežu tresli Neđo Baštrica i Marko Milić.

I drugi crnogorski predstavnik u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Jadran iz Herceg Novog, bio je silan na premijeri. Do skora redovni učesnik grupne faze elitnog takmičenja nije bio efikasan kao njegov najveći rival sa primorja, već je „zaključao“ svoj gol. Litvanski Zaibas bio je lak plen – 12:2.

Novljani iz godine u godinu podmlađuju sastav, najkvalitetniji igrači postaju pečalbari, a na startu nove sezone kao glavne napadačke opcije profilisali su se Danilo Radović i Martin Gardašević. Sa četiri gola Radović je bio najefikasniji igrač na meču, dok je kapiten Jadrana u tri navrata pogađao metu.

Zagrebačka Mladost je na papiru imala najtežeg rivala od klubova iz regiona koji su u prošlosti igrali bitnu ulogu na međunarodnoj sceni, ali je bez većih poteškoća stigla do trijumfa. Sedmostruki evropski šampion je dvocifrenom razlikom tukao Enku Istanbul – 16:6.

Tin Fabris i Dario Rakovac su u trećem periodu definitivno slomili otpor turskog predstavnika za koga nastupa proslavljeni hrvatski vaterpolista Paulo Obradović – veteran se upisao na semaforu minut pre kraja – a na bazenu u Herceg Novom po broju preciznih hitaca prednjačio je Maroje Gluhaić. Četiri puta savladao je golmane istabluskog kluba.

Težak poraz u kvalifikacijama za Ligu šampiona, poput Sarajlija, doživeli su i Banjalučani. Na startu turnira u Turkoanu izgubili su od danskog Kastrupa – 23:8.


tagovi

Liga šampiona u vaterpoluVK Mladost ZagrebVK Jadran Herceg NoviVK Primorac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara