(©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)
(©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Prlainović razigravao i pogađao, ali je nezaustavljivi Muslim lansirao Hanover u bitku za peto mesto

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.06.22. | 15:35

Hrvat postigao šest golova, polovinu u finalnoj deonici - 11:9

I dok svi iščekuju polufinalne dvoboje u Ligi šampiona, poraženi u četvrtfinalu - kao da im neuspeh sam po sebi nije dovoljna kazna - moraju da igraju najbesmislenije utakmice u sezoni. Ne odustaju čelni ljudi u vaterpolo organizacijama od razigravanja na velikim turnirima, iako ono, suštinski, nema značaj. Pomaže samo da bi se lakše ustanovio raspored za iduću takmičarsku godinu. Realno, može i na drukčiji način da se formira. 

Neretko igrači odaju utisak kao da su puškom naterani da uđu u bazen, da bi najradije preskočili razigravanje i da im je svega preko glave posle naporne sezone unakrsno isprepletane klupskim i reprezentativnim obavezama. U prvom meču dana, Hanover je za nijansu bio raspoloženiji od Marselja i sutra će sa boljim iz duela Barseloneta - Jug igrati za peto mesto u Ligi šampiona - 11:9 (1:3, 2:1, 4:4, 4:1). 

Izabrane vesti

Marselj na finalnom turniru peva istu pesmu i dobro zvuči jedino kada je u ulozi dirigenta Andrija Prlainović. Proslavljeni srpski reprezentativac je u četvrtfinalu Novom Beogradu spakovao pet komada, a protiv Hanovera je demonstrirao da je podjednako dobar organizator igre koliko i strelac. Evidentno je da petostruki klupski prvak Evrope uživa zbog činjenice da igra pred domaćom publikom i da želi mirne glave da ode na višemesečni odmor. 

Proradila je srpsko-hrvatska kombinacija na startu meča, Ante Vukičević pogodio je na dodavanje Prlainovića, koji je izvrsno sarađivao i sa centrom Mišelom Bodegasom. Srpski as je, baš kao i u četvrtfinalu, bio najčešći strelac u redovima francuskog prvaka - pogađao tri puta - ali ostatak tima ni izbliza nije bio na njegovom nivou. Lutale su misli igračima Marselja, ponudili su se Hanoveru i vratili ga u igru krajem trećeg kvartala. 

Petar Muslim, povremeni hrvatski reprezentativac, pretvorio se u gol-mašinu. Sve ono što mu protiv Breše nije polazilo za rukom sa zgodne strane, jeste u razigravanju. Hrvat je bio nerešiva enigma za crnogorskog golmana Dejana Lazovića, inicirao je preokret nemačkog šampiona i dao ključne golove u četvrtini odluke. Hrvat je doneo “plus dva” Hanoveru, a šansu za izjednačenje posle gola Igora Kovačevića propustio je Mišel Bodegas. Da Marselj ne dobije novu postarao se Petar Muslim. Šestim golom zapečatio je sudbinu Francuza.

HANOVER - MARSELJ 11:9

/1:3, 2:1, 4:4, 4:1/

Beograd

Bazen: 11. april

Sudije: Putniković (Srbija), Gomez (Španija)

HANOVER: Šenkel, Ćorušić, Macan, Real, D. Brguljan 1, Šiper 1, Muslim 6, Nagaev 2, Kubiš, M. Brguljan, Šuce, Vinkelhorst 1, Gec.

MARSELJ: Lazović, Čučković, Kruzija 1, Spaić, Prlainović 3, Vernu, Vanpeperstrete, Marion, Kovačević 2, Vukičević 1, Bodegas 2, Hovhanisjan.

F8 LIGE ŠAMPIONA - POLUFINALE:

Petak

18.30: (3.60) Breša (8.00) Novi Beograd (1.45)

20.30: (1.40) Pro Reko (8.00) Ferencvaroš (4.00)

***kvote su podložne promenama 

F8 LIGE ŠAMPIONA - RAZIGRAVANJE OD 5. DO 8. MESTA:

Petak

Hanover - Marselj 11:9

16.30: (1.30) Barseloneta (8.00) Jug (5.10)

***kvote su podložne promenama


tagovi

VK HanoverVK MarseljLiga šampiona u vaterpoluAndrija Prlainović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara