(©MN Press)
(©MN Press)

Proradio šampionski gen Partizana, spremite se za večiti derbi u finalu

Vreme čitanja: 3min | čet. 11.04.24. | 20:43

Crno-beli u majstorici uspeli da savladaju Radnički u Kragujevcu

Spremite se za večiti derbi u finalu! Posle devet godina odbojkaši Crvene zvezde i Partizana boriće se za titulu, a Beograđani će moći da uživaju gledajući sigurno interesantne duele.

Crno-beli su večeras u majstorici eliminisali kragujevački Radnički i tako zadržali šansu da odbrane tron. Za razliku od prva dva meča u polufinalnoj seriji, koja su završena tek posle taj-brejka, ovog puta su Janićevim momcima bila potrebna samo tri seta - 3:0 (25:22, 25:22, 25:22). U dvorani "Jezero" proradio je šampionski gen i onda nije bilo dileme ko prolazi dalje.

Izabrane vesti

Finalna serija bi trebalo da počne u nedelju na Banjici. Preostali termini su 17. i 20. april, a eventualni četvrti i peti duel igraće se 23. i 26. aprila. Poslednji put Partizan i Zvezda finale su igrali 2015. godine, kada su crveno-beli slavili 3:1 u seriji i uzeli četvrtu uzastopnu krunu.

U pravom trenutno meč sezone je odigrao Novica Bjelica - izgleda da je najstariji morao da povuče kad je frka. Upisao je 16 poena - imao osam blokova i napad 10-8. Milija Mrdak i Lazar Marinović su imali po 11 poena, Luka Tadić i Dušan Petrović po devet, dok je libero Miloš Krsteski dodao 17 prijema bez greške (53 pozitivnog, 41 idealnog). Partizan je imao 12 blokova - od toga je osam Bjelicinih, a po dva Petrović i Marinović.

Radnički je na oproštaju predvodio Filip Stoilović sa 12 poena (napad 22-11), dok je Vuk Ivanković brojao do 10. Korektor Krastev je zabeležio samo šest (22-6, 27 odsto). Kragujevčani su ligaški deo završili na drugoj poziciji, u četvrtfinalu su izbacili Mladi radnik, a preko aktuelnih šampiona ipak nisu mogli do finala...

I jedna i druga ekipa su dočekale ovaj meč u istoj situaciji - znale su da ako izgube završavaju sezonu. Ko bi prvi trebalo da preuzme odgovornost, ako ne Novica Bjelica. Nekadašnji reprezentativac odigrao sjajan prvi set, a najbolje ga je pratio kolega sa iste pozicije srednjeg blokera - Dušan Petrović. Bjelica je dominirao sa četiri bloka, a imao je učinak iz napada 3-2. Petrović je bio savršen u napadu 4-4, a postavio je i jedan blok. Njih dvojica su najveći deo posla odradili u uvodnom činu i tako nadoknadili slab učinak Mrdaka - napad 6-1.

Kapiten je u nastavku proradio i postao jedan od najopasnijih na terenu, a Novica je samo nastavio tamo gde je stao. Sve bolji su bili i primači Tadić i Marinović, sve njih je dobro razigravao Mancano. Na drugoj strani su vukli primači - Stoilović i Ivanković, ali je nedostajalo da povuče još neko. Prijem, blok, napad, servis... U svim elementima Partizan je bio bolji u drugom setu, pa je sasvim zasluženo došao do vođstva 2:0.

Stoilović i Ivanković su i u trećem setu pokušavali da produže meč, ali je Partizan bio konkretniji, imao je sve raspoložene igrače... Glavnu ulogu je preuzeo Marinović, pratili su ga Bjelica i Mrdak. Radnički je do nekog momenta pretio, ali bezuspešno. I treći set je završen identičnim rezultatom kao prva dva - 25:22.

POLUFINALE PLEJ-OFA ZA ODBOJKAŠE

Radnički - Partizan 0:3 (prvi meč 2:3, drugi 3:2)

Crvena zvezda - Karađorđe 2:0 u seriji

***serija se igra do dve pobede


tagovi

OK PartizanOK RadničkiSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara