Mrdak i Nikolić (©MN Press)
Mrdak i Nikolić (©MN Press)

Prvi večiti derbi: Partizan ima ulogu favorita, Zvezdin adut najbolji poenter lige

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.12.23. | 11:49

Večeras od 19.00 časova na Banjici snage će odmeriti ekipe Ivice Jevtića i Bojana Janića

Poslednji put Crvena zvezda i Partizan sastali su se prošle sezone u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa. Bile su to veoma zanimljive utakmice, publika je mogla da uživa, a igrači su morali da igraju na maksimalnom nivou... Govorilo se i da je to bilo finale pre finala.

Osam meseci kasnije večiti rivali ponovo izlaze na megdan. Odbojkaški derbi igra se večeras od 19.00 časova na Banjici u 10. kolu Superlige.

Izabrane vesti

U ovom trenutku uloga blagog favorita je na strani Partizana, koji je aktuelni šampion i do sada je ostvario sedam pobeda i samo jedan poraz.

Skor crveno-belih je 6-3, ali treba napomenuti da su dva poraza Jevtićevi momci doživeli na otvaranju sezone kada nisu bili kompletni. Ono što je za obe ekipe zajedničko jeste poraz od Niša - jedni za drugima su doživeli hladan tuš od Svetozarevićeve ekspedicije.

Svakako, Crvena zvezda sigurno da ima čemu da se nada, jer Janićeva četa igra prilično promenljivo. Imaju sjajne trenutke, ali i velike padove i krize. Najveći adut kluba sa Marakane trebalo bi da bude najbolji poenter lige - Dušan Nikolić.

Mladi korektor je i prošle sezone pokazao protiv Partizana šta zna. Ali, u odlučujućem meču za plasman u polufinale izgubio je bitku sa Milijom Mrdakom.

I večeras će biti zanimljivo gledati borbu dva dominantna korektora, ali i generalno. Imaju šta da ponude publici i ostali igrači, pa sigurno vredi izdvojiti vreme i doći na Banjicu.

Crno-beli su umorniji jer igraju i u Evropi, domaćem prvenstvu, Kupu Srbije... Crveno-beli su rasterećeniji i opušteniji. Ali, sve to ne mora ništa da znači jer se igra večiti derbi. Ta utakmica je ipak drugačija od svih drugih.

SUPERLIGA SRBIJE ZA ODBOJKAŠE

10. kolo

17.00: Niš - Spartak Subotica

19.00: Crvena zvezda - Partizan

Subota

17.00: Jedinstvo - Ribnica

18.00: Mladi radnik - Radnički

20.00: Takovo - Karađorđe

Nedelja

18.00: Vojvodina - Borac Starčevo


tagovi

Superliga Srbije u odbojciOK Crvena ZvezdaOK PartizanIvica JevtićBojan Janić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara