Vilagoš (© MN Press)
Vilagoš (© MN Press)

Prvo EP i odmah finale: Adriana Vilagoš baca koplje za medalju

Vreme čitanja: 1min | čet. 18.08.22. | 10:57

Deveti rezulat u kvalifikacijama

Dobila je Srbija još jednu finalistkinju na Prvenstvu Evrope u Minhenu. Posle Milice Gardašević i Ivane Vulete u skoku udalj (u četvrtak se bore za medalje) među 12 najboljih u disciplini bacanje koplja u ženskoj konkurenciji plasirala se i Adriana Vilagoš.

Ubedljivo najmlađa naša predstavnica u Nemačkoj (rođena 2004. godine) ostvarila je hitac od 57 metar ai 70 centimetara što joj je bilo dovoljno da osigura mesto u finalu. Do ovog rezultata talentovana atletičarka došla je pošto je u prve dve serije prestupila, ali je u trećoj zadržala dovoljno koncentracije i tako uspela da se probije u završnicu takmičenja.

Izabrane vesti

Interesantno, nijedna devojka u njenoj kvalifikacinoj grupi nije prebacila normu postavljenu na 61 metar, dok su prethodno, u Grupi A, preko zadate granice letela koplja iz ruku Livete Jasiunaiete iz Litvanije (61,85) i Grkinje Eloine Cengko (61,28).

Na kraju, Adriana je imala deveti rezultat u kvalifikacijama, što znači da bi u finalu trebalo da nadmaši makar jednu suparnicu kako bi obezbedila dodatna tri hica. Inače, ovo joj je prvo Prvenstvo Evrope na seniorskom nivou, iako još može da se takmiči kao juniorka.

Finale je na programu u subotu, od 20.25.


tagovi

atletikaevropsko prvenstvo u atleticiep u atleticiAdriana VilagošBacanje koplja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara