Tijana Bošković (© Star sport)
Tijana Bošković (© Star sport)

Publika se ne može prevariti: Tijana Bošković duplo bolja od Paole Egonu

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.09.21. | 19:06

Glasovima navijača izabran idealni tim Prvenstva Evrope za odbojkašice

Na prethodna dva turnira bila je najkorisnija igračica, na poslednjem joj je to priznanje, baš kao i zlatnu medalju, oduzela Paola Egonu, ali Tijana Bošković i te kako ima čime da se diči posle još jednog Prvenstva Evrope. Naša najbolja odbojkašica izabrana je u idealni tim takmičenja u združenoj organizaciji Bugarske, Rumunije, Hrvatske i Srbije.

Četiri dana su navijači širom Starog kontinenta glasali za favorite po pozicijama, a kad je „šalter zatvoren“, rezultati su pokazali da publika najviše veruje Boškovićevoj kad je reč o mestu korektora. Tijana je dobila čak 60,4 odsto glasova i daleko iza sebe ostavila najveću rivalku u modernom dobu ženske odbojke. Čak više nego duplo, jer za Egonovu je glasalo „samo“ 28,1 odsto pristalica.

Izabrane vesti

Sud publike ima posebnu vrednost. Naročito što je na licu mesta, u „Štark areni“, Paola Egonu dobila priznanje za MVP igračicu prvenstva, ali za navijače nema dileme da je Tijana Bošković više pokazala, iako obe igraju istu poziciju.

Za naboljeg tehničara izabrana je Alesija Oro iz šampionskog sastava Italije, u toj kategoriji ostavila je na trećem mestu našu Maju Ognjenović. Zaradila je Oro poverenje 51,5 odsto poštovalaca odbojke, dok je za Maju glasalo 40,9 ispitanika.

Mirijam Sila (Turska) i Elena Pjetrini (Italija) su najbolji primači servisa, Ana Danezi (Italija) i Eda Erdem Turska najbolji srednji blokeri – Milena Rašić je četvrta u toj kategoriji (31,8) – dok je Italijanka Monika de Đenaro najbolji libero šampionata (42,2) ispred naše Silvije Popović (42,2:34,5).


 


tagovi

Evropsko prvenstvo za odbojkašiceženska odbojkaška reprezentacija SrbijeTijana BoškovićCEVPaola Egonu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara