Miloš Ćuk (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)
Miloš Ćuk (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Radnički dobio dramu i napravio brejk u polufinalu: Miloš Ćuk presudio Partizanu

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.05.22. | 20:23

Crno-beli na Banjici prokockali tri gola prednosti - 11:10

Kao kost u grlu umeo je Partizan da bude za kragujevački Radnički, čak i kada je u Šumadiji položio artiljeriju. “Oterao” je Stevanovićevu četu od prvog mesta u osnovnom delu Jadranske lige, dva puta uzeo mu meru i odbranio drugu poziciju u Superligi Srbije. Polufinalna serija nacionalnog šampionata donela je novu dramu, dočekali su crno-beli Kragujevčane sa “nožem u zubina”, i demonstrirali da uprkos finansijskim poteškoćama ne odustaju od bitke za povratak na tron. Ali, brejk su pretrpeli. Nisu crno-beli istrajali, pali su u završnici, a presudu im je potpisao Miloš Ćuk - 11:10. 

Crno-beli su sa Banjice krenuli u ofanzivu i podsetili su Radnički koliko mu je minule godine u istoj fazi takmičenja bilo teško da zaplivaju ka finalu. Šabac je napravio brejk u Kragujevcu, a sedmostruki evropski šampion je na Banjici priterao Radnički uz zid i ispustio ga u poslednja dva minuta. Sevali su faulovi na obe strane, vraćale su sudije loptu, konsultovali su se, a u sveopštem haosu bolje se snašao šampion. 

Izabrane vesti

Ostao je Partizan u završnici bez Aleksa Bouvena, Marka Vavića i Lazara Vićkovića, ostao je i bez municije, dok je kragujevački klub sačuvao hladnokrvnost. Nikita Krug i Aleksa Ukropina anulirali su zaostatak, reprezentativni golman Lazar Dobožanov skinuo je nekoliko šuteva u finišu, a čovek odluke bio je Miloš Ćuk

Pocepao je Ćuk mrežu, matirao je Dimitrija Rističevića i tek drugi put na meču - prvi od inicijanog vođstva koje je kreirao Aleksa Ukropina - doveo Kragujevčane u vođstvo. Prokockali su crno-beli prednost, tribine su “eksplodirale” od nezadovoljstva kada nad Petrom Jakšićem nije dosuđen peterac, a vaterpolisti Partizana su za pristup nagrađeni aplauzom. 

Milan Aleksić (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)Milan Aleksić (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Posle dva meseca u sastavu crno-belih ponovo se našao Andrej Barać i sa dve strele je na prelasku iz prvog u drugi kvartal doneo prvu osetniju prednost Partizanu. Nadovezao se lider crno-belih, Milan Aleksić, stekli su Beograđani kapital od tri gola, no ta prednost nije bila dovoljna momcima Miloša Korolije. Po ko zna koji put ove sezone Radnički je živnuo kada su arbitri dopustili agresivniju igru. To je njihov teren, tu se najbolje snalaze... Tako su uostalom i osvojili Kup Srbije.

Hrvatski centar Josip Vrlić redom je izbacivao protivnike iz igre, kupio je iznuđena isključenja kao pre koji dan na turniru Svetske lige - imao ih 22 u završnici evropskih kvalifikacija - i otvarao je prostor šuterima. U završnici su ga koristili Marko Radulović, Aleksa Ukropina i za kraj - Miloš Ćuk.

POLUFINALE PLEJ-OFA, PRVI MEČEVI:

Sreda

Partizan - Radnički 11:10

Novi Beograd - Šabac 12:6

RAZIGRAVANJE OD 5. DO 8. MESTA ZA LEN KUP EVROPE, PRVI MEČEVI:

Sreda

Vojvodina - Valis 13:12

Crvena zvezda - Proleter 14:6

NAPOMENA: Serija se igra do dve pobede


tagovi

VK PartizanVK Radničkivaterpolo SrbijaMiloš ĆukMilan AleksićMarko RadulovićMiloš KorolijaUroš Stevanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara