"Burić"
"Burić"

Radnički na korak od plasmana u polufinale Lige šampiona

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.02.14. | 23:21

Kragujevčani pobedili Brešu sa 12:8 i učvrstili se na prvom mestu B grupe

BurićVaterpolisti Radničkog još jednom su savladali ekipu Breše, ovoga puta u svom bazenu i znatno ubedljivije nego pre dvadesetak dana u Italiji – 12:8. Maksimalnim učinkom učvrstili su se na prvom mestu grupe B  Lige šampiona i napravili možda odlučujući korak ka osvajanju liderske pozicije koja donosi i direktan plasman u polufinale najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja.
----------------------------------------
Radnički Kon Tiki – Breša 12:8 (3:1, 5:3, 3:1, 1:3)

Zatvoreni bazen SC „Park“. Gledalaca: 1.000. Sudije: Kun (Mađarska) i Simion (Rumunija). Igrač više: Radnički 9(1), Breša 8(3).Peterci: Radnički 1(1), Breša 1(1).

Izabrane vesti

RADNIČKI KON TIKI: Radić, Burić 3, Rozental 1, Korolija, Vuksanović 3, Miličić, Ćirić, Basara 1, Zloković 2, F. Filipović, Marković 1, Đ. Filipović 1, S. Popović. Trener: Jovović.

BREŠA: Del Lungo, Valentino, K. Prešuti 1, Kruzilje, Molina 2, Rico 3, Đorđi, Nora 1, N. Prešuti, Bodegas, Di Fulvio 1, Napolitano, Dijan.Trener: Bovo.
-----------------------------------------
Sa po tri pogotka najefikasniji su bili Damir Burić i Srđan Vuksanović, dva je postigao Boris Zloković, a po jedan Majkl Rozental, Ivan Basara, Dušan Marković i Đorđe Filipović. Tri gola dao je i Valerio Rico na drugoj strani, a donekle ga je pratio Giljermo Molina sa dva. Po jednom su se u strelce upisali Kristijan Prešuti, Alesandro Nora i Frančesko Di Fulvio
"Ostalo je još četiri kola do kraja, 12 bodova je u opticaju, pa teoretski nismo osigurali prvo mesto. Međutim, ova pobeda nam daje mogućnost da sa dva trijumfa kod kuće osiguramo lidersku poziciju i plasiramo se direktno u polufinale. Drago mi je što je ekipa igrala na visokom nivou, disciplinova, tokom cele utakmice. U odbrani smo uspeli da iskontrolišemo Brešu da primimo praktično samo pet golova do poslednje deonice. Mislim da je ovo igra koja bi trebalo da nas prati do kraja sezone", rekao je Jovović.

Piše: Jovana Mladenović

(FOTO: MN Press)


tagovi

VK RadničkiSrbijaEvropaDejan JovovićDamir Burić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara