Nikola Lukić (©Starsport)
Nikola Lukić (©Starsport)

Radnički pregazio Vojvodinu i izvadio vizu za Fajnal-for Kupa Srbije, Aleksa Ukropina nezaustavljiv

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.12.21. | 22:32

Posle Partizana i Kragujevčani se plasirali na završni turnir

Pregazili su vaterpolisti Radničkog najteži deo sezone, pregurali su pakleni ritam izmiksovan utakmicama u Ligi šampiona, nacionalnom šampionatu i Jadranskoj ligi, a srpski i regionalni šampion je uspešnu jesen „začinio“ plasmanom na Fajnal-for Kupa Srbije. Iako je duel Kragujevčana i Vojvodine imao epitet mini-derbija i meča gde bi moglo da se zakuva u četvrtfinalu, od drame ni traga, ni glasa – 21:9 (5:3, 5:2, 6:2, 5:2).

Četvrtu godinu zaredom kragujevački Radnički igraće na završnom turniru Kupa Srbije. Prošlogodišnji finalista je posle Partizana – crno-beli u četvrtfinalu potopili Banjicu – čekirao kartu za završni turnir. Autoritativno izdanje Kragujevčana u Šumadiji i strašan meč Alekse Ukropine. Dočekao je Uroš Stevanović da Ukropina „eksplodira“ ove sezone i pruži partiju na nivou onih iz minule sezone.

Izabrane vesti

Propustio je nekoliko utakmica na startu crnogorski bombarder, sputao ga je virus korona. Potrebno je bilo vreme Aleksi Ukropini da se vrati, uhvati formu i podesi nišanske sprave. Sve mu se poklopilo protiv Novosađana. Izrešetao je Aleksa Ukropina protivnika, napunio je mrežu Vojvodine do vrha i postigao golova maltene koliko i rival.

Aleksa Ukropina – Vojvodina 8:9.

Ušao je radnički dobro u meč, imao je sve vreme kontrolu i jedino je Nikola Bogdanović uspeo da mu nanese štetu. Držao je Bogdanović u uvodnim minutima susreta Vojvodinu u životu, ali jedan igrač nije dovoljan da bi se srušio šampion Srbije. Postepeno su Kragujevčani uvećavali prednost, nosili su ih Ukropina i Nikola Lukić, koji je meč završio sa pet golova na svom kontu.

A, utakmica je rešena kada je Nikola Bursać zaradio isključenje bez prava zamene zbog faula nad Marko Radulovićem. Vojvodina je ostala bez jednog od bitnijih igrača, a Radnički u nastavku nije imao milosti.

RADNIČKI - VOJVODINA 21:9

(5:3, 5:2, 6:2, 5:2)

Kragujevac

Bazen: SPD Radnički

Sudije: Beljin i Stanojević

RADNIČKI: Dobožanov, Branković 1, Stanojević 2, Tanasijević, Ćuk 1, Krug 1, Ukropina 8, Gavrilović, Panić, Miličić, Lukić 5, Vrlić 2, Todorovski, Radulović 1. Trener: Stevanović.

VOJVODINA: Gavrilović, Marić, Bogdanović 4, Bursać, Tintor, Biočanin, Prekogačić 1, Radovanlija 1, Rogač, Radanović 2, Nikolov 1, Ćetković, Sredojević, Mitrović. Trener: Bajin.


tagovi

VK RadničkiVK VojvodinaKup Srbije u vaterpolu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara