Ivan Kostić (©MN Press)
Ivan Kostić (©MN Press)

Radnički se oslanja na iskustvo: Nekadašnji kapiten Partizana došao u Kragujevac

Vreme čitanja: 1min | pon. 12.06.23. | 16:46

Dizač Ivan Kostić naredne sezone predvodiće ekipu Alekse Brđovića

Kragujevački Radnički će naredne sezone pokušati da poremeti planove glavnim favoritima za titulu. U pohod na vrh krenuće sa iskusnim dizačem, koji je nekada nosio i reprezentativni dres. U pitanju je Ivan Kostić (35), koji je potpisao dvogodišnji ugovor i zameniće Nikolu Petrovića na poziciji organizatora igre.

Kostić se igrački afirmisao u dresu beogradskog Partizana, gde je bio kapiten i jedan od najboljih igrača.

Izabrane vesti

Od srpskih klubova igrao je još i za Spartak iz Ljiga, Mladi radnik iz Požarevca i novosadsku Vojvodinu, dok je internacionalnu karijeru gradio u Rumuniji, gde je nastupao za Zalau i Steauu iz Bukurešta, odakle i stiže u prestonicu Šumadije.

Novi organizator igre Kragujevčana može se pohvaliti i određenim reprezentativnim stažom, s obzirom na to da je bio deo nacionalnog tima Srbije koji se okitio srebrom u Svetskoj ligi 2015. godine.

Igrač Kostićevog profila dobro će doći Kragujevčanima koji u narednu sezonu ulaze sa željom da prekinu više od decenije dug trofejni post.

"Moja velika želja bila je da se vratim u našu ligu, a Radnički je tu iskočio kao najbolja opcija. Uzevši u obzir uslove za rad i ljude koji su trenutno u klubu ne sumnjam da sam napravio pravi izbor. Mada je ekipa još u procesu formiranja, uveren sam da će Radnički i naredne sezone konkurisati za vrh tabele. Iskreno, jedva čekam početak priprema i start nove sezone", rekao je Kostićev.


tagovi

Ivan KostićSuperliga Srbije u odbojciOK RadničkiOdbojkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara