Marko Radulović (©VSS/Slobodan Sandić)
Marko Radulović (©VSS/Slobodan Sandić)

Rapsodija Srbije pred selidbu u Budimpeštu i napad na medalju: Blistali Strahinja Rašović i Radulović

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.06.22. | 19:02

Mreža Kazahstana puna do vrha

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Segedina)

Dobila je Srbija od grupne faze u Segedinu sve što je želela. Delfini su zatvorili prvu fazu Svetskog prvenstva sa maksimalnim učinkom, što im se nije često dešavalo ni u periodu kada je su doslovce sa svakog takmičenja u Beograd sletali sa zlatom, izborena je direktna prohodnost u četvrtfinale i dobijeni su ekstra dani odmora. A, za kraj - rapsodija. Nabildovala je Srbija samopouzdanje pred selidbu u Budimpeštu, deklasirala je Kazahstan - 22:3.

Izabrane vesti

Na startu turnira nije funkcionisala odbrana, protiv Australije ozbiljno je škripalo u napadu. Duel sa Kazahstanom, totalnim autsajderom u grupi koji je na velikim turnirima gotovo uvek tu samo da popuni broj, vaterpolisti Srbije su pružili kompletnu partiju. I već do poluvremena su zatvorili utakmicu, jedina nedoumica bile su koja će razlika biti na semaforu i ko će poneti titulu najboljeg strelca. 

Prodisao je olimpijski šampion punim plućima, raspucao se u trećem meču na šampionatu i bez ikakve dileme odigrao najbolji meč. Ali, i protiv Kazahstana bilo je potrebno vreme Delfinima da se otkrave, da konačno opuste ruku i u završnicama akcija budu kreativni i donose prave odluke. Kazahstan nije mogao da sačuva srpske centre, sa lakoćom su ih Nemanja Vico i Đorđe Lazić izbacivali iz igre, stvarali višak prostora, ali i donosili poslastice u vidu peteraca, koje su svi koristili osim Gavrila Subotića na samom startu. 

Odradili su Strahinja Rašović i Radomir Drašović lakši šuterski trening, golmani Kazahstana su srpske šutere samo u specijalnim prilikama uspevali da pročitaju. Kazahstan je na prvi gol čekao deset minuta, mrežu gola koji brani Lazar Dobožanov zatresao je naturalizovani srpski vaterpolista Srđan Vuksanović, no već tada je svaka neizvesnost ubijena. Finte i šutevi su prolazili, a prve golove na prvenstvu postigli su Viktor Rašović - imao neposredno pre toga i asistenciju za brata Strahinju - i Sava Ranđelović

Bez ikakve ideje bio je Kazahstan u napadu, jedina prava opcija bio je Vuksanović, ali se najbolji pojedinac poraženog tima ispromašivao. Dao je dva gola i uputio dvocifren broj šuteva, dok se kod Srbije u strelce nije upisao jedino Nikola Lukić, koji je odigrao dve odlične utakmice u Segedinu i bio meč-viner protiv Australije. Ponovo je Marko Radulović silovitim udarcima probijao blokove i uz Strahinju Rašovića - postigao šest golova - i Radomira Drašovića bio je najefikasniji akter meča.

KAZAHSTAN - SRBIJA 3:22

/0:4, 1:8, 0:5, 2:5/

Segedin

Bazen: Segedin

Sudije: Kolombo, Tofoli

KAZAHSTAN: Mahmetov, Tsoj, Pustovalov, Vuksanović 3, Lamajev, Artjuk, Šakenov, Berbveljuk, Ahmetov, Šmider, Hasanov, Šonžigitov, Lipilin.

SRBIJA: Dobožanov, Mandić 1, Subotić 1, Ranđelović 1, Lazić 1, Vico 3, S. Rašović 6, Lukić, Jakšić 2, Radulović 3, Drašović 3, V. Rašović 1, Mitrović.

SVETSKO PRVENSTVO U VATERPOLU - 3. KOLO 

Subota

GRUPA D

Kazahstan - Srbija 3:22

SAD - Australija 14:9



tagovi

Svetsko prvenstvo u vaterpoluVaterpolo Savez SrbijeStrahinja RašovićSrđan VuksanovićRadomir DrašovićNikola LukićGavril SubotićMarko RadulovićDejan Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara