Raspali se Guild Eagles

Vreme čitanja: 7min | sub. 25.05.24. | 00:33

Vesti iz esporta

Poznati balanski sastav Guild Eagles, poznatiji i kao Bad News Eagles, zvanično prestaje da postoji, potvrdili su igrači tima.

Nakon dve godine na okupu ekipa koja je najviše pažnje skrenula sebe plasmanom na tri Majora prestaje da postoji. Prvi je ovu vest potvrdio Rigon "rigoN" Gashi koji se zahvalio saigračima na divnim uspomenama i objavio da traži novi tim, a ubrzo su i Flatron "juanflatroo" Halimi i Genc "gxx-" Kolgeci saopštili da je popularnoj petorci došao kraj.

Izabrane vesti

U isto vreme je i britanska esport organizacija Guild Esports objavila da se oprašta od tima. 

BNE, odnosno GE, će se najviše pamtiti po zaista sjajnom nizu tokom PGL Antwerp Majora kada su od otvorenih kvalifikacija stigli do Legends faze, a nakon toga smo ih gledali i u Riu i Parizu. 

Orlovi su došli kao jedan od favorita za plasman na PGL Copenhagen Major, na EU RMR kvalifikacije za prvi CS2 Major, ali nisu uspeli da nastave niz i poklekli su u baražu za finalni slot na turniru.

Tim koji su činili još i Sener "SENER1" Mhmuti i Dionis "sinnopsyy" Budeci nije uspevao da prenese uspeh sa Majora i na ostatak sezone, ali su mahom dominirali u regionalnim takmičenjima koja su igrali, potvrdivši u više navrata da su najbolji tim iz regiona.

Guild Eagles su trebali da igraju RES Adriatic Ligu 4 i RES 7 u predstojećim danima, a ostaje da vidimo da li će ipak ostati na okupu makar još za ove turnire.

STIGLE VELIKE PROMENE U CS2 - CT EKONOMIJA, VERTIGO, M4A4

Valve je noćas izbacio veliki apdejt za CS2 koji će već na prvi pogled znatno uticati na ovaj esport. 

Izgleda da je Valve još jednom poslušao svoju publiku i izašao u susret sa promenama oko barem jednog dela stvari koje igrači traže. Najveća promena svakako je korak bliže balansiranju  CT i T strane na početku meča, promene u cenama oružija, delovanje takozvane Incendiary granate i veća izmena na jednoj od najproblematičnijih mapa - Vertigu.

Možda najbitnija i najkonkretnija promena za esport smanjenje količine novca koju teroristi dobiju za postavljanje bombe kada je demontirana, koja je smanjena sa 800 na 600 dolara, čime je oslabljena ekonomija T strane na startu meča.

Još jedna pomoć za CT stranu je smanjenje cene M4A4 puške sa 3.100 na 3.000 dolara, kao i Incendiary granate koja je smanjena sa 600 na 500 dolara, ali je ujedno i nerfovano njeno dejstvo.

Kada je reč o mapi Vertigo, velike promene su uvedene na A sajt, koji je dobio nove prolaze, kao i izmenu veličine samog sajta za postavljanje bombe. 

Detaljne promene se mogu videti direktno na Valve blogu. 

9INE FORMIRAO NOVI CS2 TIM

Švedska esport organizacija koja je prethodne dve godine imala poljski CS tim, se vratila na scenu nakon kraće pauze sa internacionalnim sastavom.

U timu ćemo gledati poznata imena CS esport scene kao što su Ismail "refrezh" Ali, Kevin "misutaaa" Rabier i Mateusz "mantuu" Wilczewski, a tu su još i Rasmus "raalz" Steensborg i Alexandru "s0und" Stefan.

9INE je u decembru prošle godine prodao trio svog tima koji im je doneo plasman na BLAST Paris Major organizaciji ENCE, da bi nakon toga eksperimentisali sa nekoliko igrača ali bez uspeha.

Sa tri igrača koja imaju bogato iskustvo čak i na Tier 1 sceni, 9INE definitivno ima veliki potencijal, ali biće potrebno mnogo više od toga da se probiju danas kada na CS2 sceni vlada izuzetno jaka konkurencija.

Refrezh je najpoznatiji po igranju za Heroic, mada je igrao i za MAD Lions, Sprout, Evil Geniuses i Preasy Esports koji je napustio prošlog meseca. Sa ekipom Heroic ima top 4 na PGL Stockoholm Majoru koji se održao 2021. godine, a naredne godine ja timom stigao i do polufinala IEM Katowice turnira. Od trofeja, izdvaja se titula u 13. sezoni ESL Pro Lige. 

Mantu je proveo 2022. igrajući za OG, da bi potom proveo šest meseci na klupi, a u junu prošle godine dolazi u BIG gde se solidno pokazao, ali ipak nije uspeo da sačuva mesto u prvoj postavi.

Misutaa je imao najblistaviji period karijere od 2020. do 2022. kada je igrao za Vitality, nakon čega je nastupao još i za Falcons i Into The Breach.

Raalz dolazi is Sprouta, a iza sebe ima 10 godina takmičenja u CS esportu,  dok je s0und pojačanje iz Nexusa, a igrao je neko vreme i u OG akademiji.

SANGAL SAVLADAO ZERO TENACITY U RES EU 4 FINALU

Sangal je uspeo da nakon dva produžetka na odlučujućoj trećoj mapi pobedi Z10 19-16 u do sada najneizvesnijem finalu RES EU serijala i odnese titulu koja sa sobom donosi 50.000 dolara i 100 kvalifikacionih poena za veliko LAN finale u Beogradu.

Ne samo da je treća mapa finala donela pregršt uzbuđenja i dva produžetka u kojima su nijanse odlučivale, nego smo i na prve dve imali prilike da uživamo u maksimalnom broju rundi u toku regularnog dela mape. Sangal je bio taj koji je poveo 13-11 pobedom na Vertigu, ali je Z10 odgovorio na Anubisu. 

Na Nuke su obe ekipe uzele po devet rundi na CT strani, a Simon "yxngstxr" Boije se postarao da njegov tim na kraju odnese pobedu, a kao heroj Sangala je završio meč sa 74 fraga i 1.28 rejtingom. 

Z10 se sa osvojenim drugim mestom popeo na peto mesto rang liste i sada ih samo 25 poena deli od četvoroplasiranog Fnatica. Podsetimo, nakon ukupno šest odigranih turnira četiri ekipe sa najviše poena će osigurati plasman na završni turnir u Srbiji.

Sangal se pobedom probio na treće mesto, sa 10 poena manje od BLEED Esportsa. Prva je i dalje Nemiga Gaming koja je trijumfima na drugom i trećem turniru obezbedila 200 bodova i za 60 beže BLEED-u.

RELOG NAJAVIO PRVI RES EUROPEAN MASTERS FALL 2024

Relog Media je otkrila sve detalje prvog od dva kvalifikaciona turnira za BLAST Fall Showdown 2024. 

Vodeća srpska esport kompanija u saradnji sa BLAST-om donosi još dva turnira na kojima će se poznata imena CS2 esporta kao što su Fnatic i ENCE boriti za priliku da se nađu na jesenjem BLAST Showdown takmičenju.

Na svakom od turnira će se takmičiti po osam ekipa, od čega četiri koja su dobili direktne pozivnice, tri iz otvorenih kvalifikacija, dok će poslednji doći iz regionalnih takmičenja, među kojima je i sedmo izdanje domaće RES lige.

Pozivnice za prvi RES EU Masters su dobili ENCE, SAW, Fnatic i KOI. Za ENCE će ovo biti još jedan turnir od velikog značaja i prilika da se plasmanom na BLAST Showdown izbore za glavni BLAST event, čime bi popravili sliku koja je poljuljana neuspesima ekipe na prethodnih nekoliko takmičenja na kojima su nastupali.

Nakon inicijalnog uspeha na IEM Katowice 2024 ENCE nije uspeo da se plasira u završnicu nekog od većih turnira, ali i dalje drže visoku 21. poziciju na HLTV rang listi. SAW i KOI su skrenuli veliku pažnju na sebe plasmanom na Major, ali za razliku od KOI, portugalska ekipa postiže mnogo bolje rezultate, među kojima je i uspeh na prolećnom BLAST Showdown turniru gde su uspeli da ostvare plasman na BLAST Spring Final.

Oni su tada nadigrali Team Liquid, Cloud9 i konačno OG, a sada će morati da pobede novu konkurenciju kako bi uopšte i bili u prilici da ponove uspeh.

Tu je i Fnatic koji je dovođenjem bivšeg kapitena Astralisa Benjamin "blameF" Bremera dokazao da su spremni za nove uspehe, zbog čega na RES EU Masters dolaze pod imperativom pobede.

Od timova iz otvorenih kvalifikacija najpoznatija je ekipa Sangal koju imamo prilike da gledamo i na RES Regional Series takmičenju, a tu su još i CIS ekipe Favbet i DMS. 

Prvi RES EU Masters je na programu od 31. maja do 2. juna. 

GLASINE: BLAST ORGANIZUJE PRVI MAJOR U 2025. GODINI U AMERICI

BLAST bi već za manje od mesec dana mogao da potvrdi ove vesti. 

HLTV je večeras preneo informaciju da su iz više različitih izvora saznali da će BLAST organizovati prvi CS2 Major u narednoj godini u Americi. 

Podsetimo, prvi Major u 2025. godini je zakazan za period od 9. do 22. juna, a sam turnir će se najverovatnije održati u Teksasu. Ovo bi ujedno bio i prvi Major u Americi još od 2018. godine kada je na legendarnom ELEAGUE Majoru Cloud9 savladao FaZe Clan u finalu koje se i dan danas prepričava i time doneo prvu i za sada jedinu Major titulu SAD.

Ovo će ujedno biti i treći CS2 Major. Prvi je održan u Danskoj i titulu je odneo Natus Vincere pobedom protiv ekipe FaZe Clan, a drugi Major će biti održan krajem godine u Kini. 

BLAST će naredne godine po drugi put biti domaćin CS Majora, nakon što su imali tu čast da organizuju poslednji Major u CS:GO eri CS esporta - BLAST Paris Major. 

Potvrdu o ovom Major turniru bi mogli dobiti već tokom BLAST Spring Final 2024 turnira, kada je BLAST obećao da će sa navijačima podeliti nove vesti o predstojećim eventovima.


tagovi

esport

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara