Dario Rakovac (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)
Dario Rakovac (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Renovirana zagrebačka Mladost preživela Budvu: Rakovac sa šest hitaca presudio rivalu

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.11.21. | 21:52

Crnogorski tim pružio zavidan otpor Hrvatskom šampionu - 14:11

Prvi od tri turnira regionalne Premijer lige vaterpolisti Novog Beograda otvorili su pobedom, recept je prepisao i dubrovački Jug, a za kraj prvog takmičarskog dana sladio se još jedan hrvatski velikan - zagrebačka Mladost. 

Dugo su Žapci lomili Budvu, u dva navrata činilo se da su završili posao, ali su ležernošću u završnici vratili rivala.Odolevao je crnogorski predstavnik, meč je bio egal, ali najveća nepoznanica u grupi A nije uspela da nadigra renoviranu Mladost. Sastav Zorana Bajića je postepeno podizao nivo igre, a najprisebniji u završnici bio je Dario Rakovac. Iz peterca presudio je Budvi - 14:11 (3:4, 2:2, 2:3, 4:5). 

Izabrane vesti

Veći deo meča protekao je u igri gol za gol. Budva je bila u neprestanoj jurnjavi i nikako Martinovićevim izabranicima nije polazilo za rukom da istope gol zaostatka. Sve do početka treće četvrtine. Izjednačenje kao da je bilo okidač Zagrepčanima da Budva može da napravi iznenađenje, pojačali su tempo i nanizali tri gola. 

Petar Ćetković (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)Petar Ćetković (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Inicijator dobre igre Mladosti bio je Dario Rakovac, koji je letos, kada je šampion Hrvatske vršio kompletan remont igračkog kadra, stigao u grad na Savi iz Primorja. Nisu vaterpolisti Budve imali rešenje za Darija Rakovca. Potrošio je sedam lopti, njih šest završile su u mreži, a ključna je bila ona iz peterca na minut i po do kraja. 

Vratila se Budva u igru iako je delovalo da je potučena, nadoknadila je četiri gola minusa i prišla na gol zaostatka, ali je Dario Rakovac iz peterca ugasio nade crnogorskog tima o osvajanju bod(ova). 

Promenila je Mladost tokom leta gotovo ceo tim, nije ni blizu kvalitetna kao što je bila minulih sezona, ali je sa dva igrača ubola, ako je suditi po prvom meču na turniru. Pored Rakovca se istakao i Ivan Vrbnjak, strelac dva gola, koliko je postigao i iskusni Franko Lazić. Žapce je u Beogradu propisno namučio Maksimilijan Zardan, koji je u Budvi predvodio listu strelaca sa četiri data gola. A, pratio ga je Andrija Korać, čijim golom je otvoren meč.

PRVI TURNIR REGIONALNE LIGE 2021/2022

GRAD - BEOGRAD (bazen 11. april) 

Sreda 

Novi Beograd - Šabac 14:8

Jug Dubrovnik - Partizan 15:13

Budva - Mladost Zagreb 11:14


tagovi

VK BudvaVK Mladost ZagrebRegionalna vaterpolo liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara