Odbojkaši Rešovije (©CEV)
Odbojkaši Rešovije (©CEV)

Rešovija završila veliki deo posla u finalu, evropski trofej nadohvat ruke

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.03.24. | 20:21

Poljski tim na gostujućem terenu slavio protiv Lineburga

Napravili su Nemci odličan ambijent, ispunili halu do poslednjeg mesta, navijali bez prestanka od prvog do poslednjeg minuta meča... Ali, nisu gledali trijumf svojih miljenika.

Odbojkaši Rešovije su zabeležili maksimalnu pobedu protiv Lineburga na gostujućem terenu u prvom meču finala CEV kupa - 3:0 (25:16, 25:17, 25:21), pa im je sada evropski trofej nadohvat ruke.

Izabrane vesti

Znajući šta Poljska znači u svetu odbojke i kako izgleda igrati u toj zemlji, deluje da su Nemci svoje šanse propustili danas - jer će u revanšu biti sve na strani Rešovije. Zapravo neku veliku priliku protivnik im nije dao ni večeras - sem u trećem setu gde su vodili do 12:11. Posle je kontrola bila ponovo u rukama gostiju.

Poljaci su dočekali finale kao favoriti, a odmah su i pokazali zašto im je ta uloga poverena. Protivnički tim je napravio veliki rezultat i samim dolaskom do borbe za trofej, retko ko ga je očekivao tu... Od samog početka igrači Rešovije su ih postavili tamo gde im je i mesto.

Posebno razigran je bio Jakub Kohanovski, koji je u prvom setu nanizao sedam poen. Četiri je upisao iz bloka, a tri iz napada (4-3). On je bio ključni čovek u uvodnom periodu, a tamo gde je on stao, nastavio je Tori Defalko. Amerikanac je servisima dovodio rivale do ludila, slao je bombe sa osnovne linije i pravio ogromnu razliku. Pratili su ga Karol Klos i Jakub Bucki.

U trećem setu su na startu gosti malo popustili, ali su se trgli kad je bilo najvažnije i sigurnim koracima otišli do maksimalne pobede.

Tori Defalko je završio utakmicu kao najefikasniji sa 16 poena. Jakub Kohanovski je zaustavljen na 11 (napad 7-5, šest blokova), Jakub Bucki na deset, a Karol Klos na devet (8-7 napad, dva bloka).

Revanš susret je na programu 19. marta. Ukoliko poljski tim osvoji dva seta - podići će trofej u drugom po rangu evropskom takmičenju. Nemačkom klubu je potrebna pobeda 3:0 ili 3:1, da bi dobio priliku za konačan trijumf u zlatnom setu.

CEV KUP - FINALE

Odbojkaši

Utorak

Lineburg - Rešovija 0:3

Odbojkašice

Sreda

19.00: Nojšatel - Kjeri


tagovi

CEV KupRešovija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara