(©Reuters)
(©Reuters)

Roman Grožan prelazi iz Formule 1 u Indikar

Vreme čitanja: 1min | sre. 03.02.21. | 19:46

Francuz je u najbržem cirkusu na svetu proveo 11 godina, a u Dejl Kojn Rejsingu će voziti pod brojem 51

Mesta u Formuli 1 za novu sezonu koja kuca na vrata su popunjena. Za Romana Grožana nema mesta, a francuski vozač je dva meseca posle jezivih scena u Bahreinu kada je jedva izvukao živu glavu iz bolida u plamenu, saopštio da prelazi u Indikar šampionat.


Izabrane vesti

Pad je primorao Grožana da propusti Veliku nagradu Abu Dabija, što bi bila njegova poslednja trka u Formuli 1 pošto je Has odlučio da mu ne ponudi novi ugovor. Šest sezona proveo je Grožan vozeći za Has, a u sezoni 2021. će voziti za tim Dejl Kojn Rejsing. Grožan se vraća trkama na otvaranju sezone u Indikaru, u Barber Motorsports parku 18. aprila.

„Stupio sam u kontakt sa Dejl Kojnom pre incidenta u Bahreinu, mislim da je kontakt ostvaren nedelju dana pre trke u Imoli”, rekao je Grožan.

Francuz se neće takmičiti u najopasnijim trkama Indikara i njegov ugovor obuhvata samo 13 uličnih i drumskih trka.

"Budući da sam otac troje dece, moram da budem razuman u svojim odlukama, u svojim izborima u budućnosti i svakog trenutka da se osećam prijatno. Ne posebno zbog mene, već više zbog moje dece i supruge. Neću rizikovati na brzim stazama”, rekao je francuski vozač.


tagovi

Roman GrožanIndikarFormula 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara