"Momir Ilić"
"Momir Ilić"

RUKOMET: Porodična atmosfera u orlovskom gnezdu

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.01.13. | 18:52

“Stariji igrači su bili kao roditelji klincima”, kaže selektor Srbije Veselin Vuković posle pobede nad Južnom Korejom

Momir Ilić

Osmeh i zadovoljstvo na licima svih u rukometne reprezentacije Srbije posle uspešnog starta na Svetskom prvenstvu i pobede nad Južnom Korejom (31:22) u utakmicu u kojoj su, prema oceni selektora Veselina Vukovića, stariji igrači pokazali da mogu da vode podmlađenu ekipu do velikih razultata.
"Bili su roditeljski nastrojeni prema klincima. Svi smo tu da se ovo Svetsko prvenstvo odradi najbolje moguće. Idemo kako smo obećali od utakmice do utakmice", rekao je Vuković, koji je kratko prokomentarisao i narednog protivnika Srbije Belogursiju (14. januara). 
"Iz ove utakmice ne možemo da izvučemo neku realnu snagu naše reprezentacije, ali definitno je da želimo i da i dalje imamo ambiciju".

Kapiten Momir Ilic je objasnio da je njegova ekipa na početku meča bila nervozna, ali da je dobro odigrala u odbrani.
"Dobra odbrana je bila naš cilj pre početka utakmice. To smo ispunili, a naši golmani su odradili svoj posao. Naš kvalitet je na kraju presudio i zasluženo smo pobedili",rekao je Ilić, a slično mišljenje izneo je i Nenad Vučković.
"Nije lakše nego što smo očekivali, nego smo odigrali dobro odbranu, kao što smo se i dogovorili. Pokušali smo što kompaktnije da igramo. Imali smo u početku problema sa njihovim pivotmenom, a onda smo i to rešili. Naši golmani su odradili posao i zasluženo smo pobedili".

Levo krilo reprezentacije Ivan Nikčević bio je posebno zadovoljan jer je opšte poznato da je prva utakmica uvek najteža.
"Znali smo šta nas čeka. Nije bilo pritiska. Odigrali smo dobro odbranu i to je donelo rezultat".

Selektor Južne Koreje Li Sang Sup čestitao je Srbiji na prvim bodovima na šampionatu.
"U prvom poluvremenu smo propustili dosta čistih šansi, a u drugom nismo imali šta da tražimo", rekao je je Li Sang Sup.

Izabrane vesti

(FOTO: Action Images)


tagovi

Momir IlićSP u rukometuVeselin Vuković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara