(©RSS)
(©RSS)

Rukometaši počeli pripreme za EP, čeka se Petar Nenadić

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.12.21. | 22:41

Iskusni bek se oporavlja od povrede

Srpski rukometaši okupili su se večeras u Kući fudbala u Staroj Pazovi, gde će se pripremati za Evropsko prvenstvo, koje će se igrati u Mađarskoj i Slovačkoj.

Orlovi će na EP igrati u grupi sa Francuskom, Hrvatskom i Ukrajinom, a pre odlaska na šampionat imaće dve kontrolne utakmice protiv Nemačke, 7. januara u Manhajmu i 9. januara u Veclaru.

Izabrane vesti

Selektoru Toniju Đeroni nisu se svi javili na prvi trening, malo će zakasniti igrači koji nastupaju u Bundesligi, kao i povređeni iskusni bek Petar Nenadić, čiji je nastup na šampionatu pod znakom pitanja.

Reprezentativac Srbije Darko Đukić po dolasku u Kuću fudbala rekao je da ima velika očekivanja od predstojećeg prvenstva Evrope.

Naša očekivanja su velika i srećni smo što smo ponovo zajedno. Nemamo mnogo vremena, ali nadamo se da ćemo dobrim radom uspeti da se pripremimo za Evropsko prvenstvo i iskreno se nadamo se da ćemo napraviti dobar rezultat. Velika su očekivanja od ove selekcije, verujem u ovaj tim i u stručni štab i mislim da možemo da dođemo do ciljanog rezultata. Neka nova generacija se pojavila koja je napravila dobar rezultat kroz kvalifikacije“, rekao je Đukić.

Bek Lazar Kukić je prokomentarisao kvalitet rivala sa kojima će Srbija igrati u grupi.

Prva utakmica je sa Ukrajinom, na papiru je to najslabiji protivnik u grupi, ali naravno sve reprezentacije su se zasluženo plasirale na EP i mislim da nema prostora za opuštanje. Najbitnije je početi prvenstvo sa pobedom, zbog samopouzdanja i onda nastaviti istim pravcem, ka trijumfima i da prođemo grupu, što je želja svih nas. To je i prvenstveni cilj na prvenstvu, prvo da se prođe grupa, pa onda idemo korak po korak. Posle Ukrajine nas očekuje utakmica sa Hrvatskom, svi znamo kakav je rivalitet između dve reprezentacije i s obzirom na to da će biti publike, daje veću draž i lepše je za igranje“, zaključio je Lazar Kukić.

Na spisku selektora Tonija Đerone za završne pripreme pred Evropsko prvenstvo nalaze se sledeći rukometaši: golmani Vladimir Cupara (Vesprem), Milan Bomaštar (Ademar Leomn), Mihailo Radovanović (Nekse) i Dejan Milosavljev (Berlin), leva krila Nemanja Ilić (Feniks Tuluz) i Vanja Ilić (Šartr MHB), pivotmeni Dragan Pešmalbek (Nant), Živan Pešić (Hapoel Rišon Lezion), Davor Basarić (Koks), Mijajlo Marsenić (Berlin), desna krila Bogdan Radivojević (MOL Pik Seged) i Darko Đukić (Vardar 1961), bekovi Uroš Borzaš (Feniks Tuluz), Stevan Sretenović (Meškov Brest), Petar Đorđić (Benfika), Danilo Radović (Dinamo), Lazar Kukić (Benfika), Marko Milosavljević (Ademar Leon), Đorđe Đekić (Koks), Miloš Orbović (Lucern), Jovica Nikolić (Vojvodina), Milan Milić (Nant), Ilija Abutović (Raj Neker Leven) i Petar Nenadić (Vesprem).


tagovi

Rukometna reprezentacija SrbijeEvropsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara