Aleksandar Ovečkin (©AFP)
Aleksandar Ovečkin (©AFP)

Rusi ne daju Vašingtonu da potone

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.08.20. | 16:08

Noćas u Kanadi dve utakmice plej-ofa najjače hokejaške lige na svetu. Kapitalsi i dalje bez Šveđanina Niklasa Bekstroma. Dalas na pobedu do polufinala Zapadne konferencije

Kapitalsi na ruski pogon. Šampion NHL-a iz 2018. godine, Vašington, bio je na pragu eliminacije u plej-ofu već u četvrtfinalu Istočne konferencije. Vodili su Ajlandersi sa 3:0 u seriji, u četvrtom meču posle prve trećine ekipa iz Njujorka je vodila sa 2:0, ali onda su na scenu stupila dvojica fenomenalnih Rusa u timu iz prestonice SAD-a, Aleksandar Ovečkin i Jevgenij Kuznjecov.

Ovečkin je postigao dva gola, njegov zemljak Kuznjecov jedan i Vašington je ostao u životu. Nije retkost da u najjačoj hokejaškoj ligi na svetu ekipa preokrene prednost od 3:0, pogotovo sada kada domaći teren ne igra nikakvu ulogu. Serija se igra u Torontu, kao i sve utakmice Istočne konferencije. Noćas je opet biti ili ne biti za Kapitalse. Vašington je u prethodnim mečevima bio oslabljen neigranjem odličnog Šveđanina Niklasa Bekstroma.

Izabrane vesti

On je doživeo potres mozga i nije igrao protiv tima iz Velike jabuke u ovoj seriji. Njega ni noćas neće biti u timu. Radi se o vanserijskom napadaču koji je uz Ovečkina bio najzaslužniji za krunu najboljeg tima u NHL-u pre dve godine. Opet će ruski tandem morati sve sam ako želi da zadrži šampiona iz 2018. u igri za osvajanje Stenli kupa.

Dalas je bio favorit protiv Kalgarija pre početka serije, ali je kanadski tim dobro počeo ovu četvrtfinalnu seriju Zapadne konferencije. Poveo je sa 2:1, ali je ekipa iz Teksasa preokrenula, sada vodi sa 3:2, pa je težak posao za Kalgari da ostane u igri. Za Flejmse igra hokejaš srpskog prekla Milan Lučić.

Plasman u polufinale konferencija već su obezbedili Tampa Bej, Boston, Las Vegas i Kolorado. Četvrtfinalne serije u obe konferencije se igraju na četiri dobijene.

NHL – PLEJ-OF (ČETVRTFINALE KONFERENCIJA)

Petak

ISTOČNA KONFERENCIJA (TORONTO)

02.00: (2,40) Vašington (3,80) Njujork Ajlanders (2,40) /u seriji: 1:3/

ZAPADNA KONFERENCIJA (EDMONTON)

04.30: (2,70) Kalgari (3,85) Dalas (2,20) /u seriji: 2:3/

***kvote su podložne promenama


tagovi

NHLhokej na leduhokejNHL plej-ofAleksandar OvečkinVašington KapitalsiNjujork Ajlanders

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara