Dušan Mandić (©MN Press)
Dušan Mandić (©MN Press)

Sa čovekom iz mađarskog sistema klubovi iz Budimpešte ne smeju biti pretnja srpskom šampionu

Vreme čitanja: 4min | sre. 30.11.22. | 11:33

Novi Beograd dočekuje OSC u drugom kolu Lige šampiona, Živko Gocić uveren da će srpski šampion udariti novu recku

Jače od jedne decenije Živko Gocić je igrao, a zatim i radio kao trener u Solnoku. Za mađarski stil vaterpola vezan je koliko i za srpski, ovoga leta se vratio u Srbiju i preuzeo Novi Beograd, a u grupnoj fazi Lige šampiona će četiri puta udariti na klubove iz Mađarske. Prvi put večeras, kada će srpski i regionalni šampion od 19.45 ugostiti OSC Budimpeštu.

Sa čovekom iz mađarskog sistema timovi iz Budimpešte ne bi smeli da budu pretnja po Novi Beograd. Živko Gocić je godinama vodio bitke sa OSC Budimpeštom i Ferencvarošem, takođe i brojni prvotimci Novog Beograda su u jednom period karijere nosili kapice mađarskih klubova. Biće to i susret starih znanaca, velikih rivala u bazenu, ali i jedno vrme saigrača – Živka Gocića i Danijela Varge.

Izabrane vesti

Novi Beograd je bio silan na startu Lige šampiona, Špandau mu nije pružio otpor. Ipak, pobeda dvocifrenom razlikom nije dobar reper, jer je nemačka ekipa imala ogromnih problema sa virusom korona i nastupila je u kombinovanom sastavu. Sa druge strane, OSC Budimpešta je remizirala sa Marseljom. Igo Kruzija i Aleksandre Bue su bili nezaustavljivi, “ukrali” su pobedu Mađarima u poslednjim sekundama. Tim Danijela Varge nije pronašao put i način da zaustavi najbolje šutere francuskog šampiona, uz Andriju Prlainovića, sada će imati duplo teži zadatak. Novi Beograd ih ima znatno više.

Ali ima i OSC sa kime da uzvrati. Kristijan Peter Manherc jedan je od najubojitijih šutera, svaki evropski klub bi poželeo takvog. Kapiten Marton Tot i Ferenc Salamon su se raspucali na otvaranju Lige šampiona – obojica tri puta bila precizna – a tu su i Danijel Anđal, Zoltan Burijan, Vins Vigvari

(1.20) Novi Beograd (9.00) OSC Budimpešta (6.75)

Živko Gocić nema dilemu – OSC Budimpešta je izvanredna ekipa, ali kvalitet je na strani Novog Beograda.

„Dosta dobro poznajemo protivnika i pripremaćemo se za taj meč najbolje što možemo. Uveren sam da ćemo biti spremni da pružimo svoj maksimum i mislim da je to ključ svega“, rekao je trener novobeogradskog kluba u uvodnom izlaganju na konfrenciji za medije i potom dodao:

„Ukoliko budemo na visini zadatka i pružimo maksimum, mislim da će OSC-u biti veoma teško da igra protiv nas. Takođe, moram da naglasim da veoma poštujemo mađarsku ekipu, to je tim koji već četvrtu godinu igra zajedno i iz sezone u sezonu se konstantno pojačava uglavnom mađarskim reprezentativcima. Imaju vrlo dobar sistem igre, kvalitetna su ekipa, zato nikako ne smemo da ih potcenimo i siguran sam da to nećemo ni učiniti. Verujem u naš rad i kvalitet i zato smatram da možemo da se nadamo dobrom rezultatu i zato očekujem da ćemo niz od tri utakmice u Ligi šampiona na našem bazenu započeti pobedom“.

Radomir Drašović (©MN Press)Radomir Drašović (©MN Press)

Od činjenice da je Novi Beograd favorit ne beži ni Radomir Drašović.

„Predstoji nam prvi veći izazov u Ligi šampiona ove sezone. Imamo veliki respekt za ekipu OSC-a iz Budimpešte, ali kao i prošle sezone, rekao bih da smo sami sebi najveći protivnici. Ukoliko budemo na nivou i ako pružimo svoj maksimum u utakmici poput ove koje nas očekuje u sredu ne bi trebalo da imamo problema. Nadam se da će biti tako. Verujem u tim, jer mislim da smo u usponu forme i trijumf ne bi trebalo da izostane“, zaključio je bek Novog Beograda i reprezentacije Srbije.

Napravio je Novi Beograd dobru uvertitu za meč drugog kola Lige šampiona. Za vikend je na turniru regionalne lige u Zagrebu upisao tri pobede. Rutinski je stigao do bodova protiv šibenskog Solarisa i Mornara, a dobio je i derbi protiv Jadrana iz Splita.

„To je bio jako bitan turnir za nas, a pogotovo utakmica sa splitskim Jadranom. Taj meč, kao i preostale dve utakmice smo odigrali veoma kvalitetno, ali i momci su bili svesni činjenice da je duel sa Jadranom iz Splita bio najvažniji. Bili smo dobri u tom meču, jedino što je protivnik uspeo da kazni neka naša dva pada u igri i da se rezultatski vrati u utakmicu. To je nešto na čemu treba da radimo. Ima više razloga zašto se to desilo, ali moram da naglasim da su momci odradili sjajan trenažni period za nama. Još nismo u top formi, ali počeli smo smanjujemo obim treninga, tako da očekujem još bolje igre. Trener nikad nije zadovoljan, ali iz tri utakmice osvojili smo maksimalnih devet bodova i od toga bolje ne može da bude“, podvukao je Živko Gocić.

LIGA ŠAMPIONA - 2. KOLO: 

GRUPA A

Utorak

Dinamo Tbilisi - Olimpijakos 9:21

Vuljagmeni - Barseloneta 7:11

Jadran Split - Pro Reko 9:13

Radnički - Hanover 13:12


GRUPA B 

Sreda

19.00: (2.70) Jug (7.00) Marselj (1.75)

19.00: (1.75) Sabadelj (7.00) Špandau (2.70)

19.45: (1.20) Novi Beograd (9.00) OSC Budimpešta (6.75)

20.30: (1.80) Breša (7.00) Ferencvaroš (2.60)



tagovi

Liga šampiona u vaterpoluVK Novi BeogradVK OSCŽivko GocićRadomir Drašović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara