Rob Gronkovski (©AFP)
Rob Gronkovski (©AFP)

Sada je definitivno – Gronk otišao u penziju

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.06.22. | 21:00

Po mnogima najbolji tajt end svih vremena odlučio da završi bogatu karijeru. Ni Tom Brejdi nije uspeo da ga ubedi da nastavi da igra za Tampa Bej

Posle trećeg prstena u Nju Inglandu početkom 2019. godine, Rob Gronkovski je odlučio da ode u penziju. Narednog leta, posle dolaska Toma Brejdija u Tampa Bej, legendarni tajt end se reaktivirao na nagovor velikog prijatelja. Odigrao je popularni Gronk dve sezone sa Bakanirsima. U prvoj je bio šampion, u dugoj stigao do polufinale plej-ofa u NFC-u, gde je zaustavljen od Los Anđeles Remsa, kasnije šampiona, a večeras je veteran rekao da je definitivno kraj, da je završio sa profesionalnom karijerom u 33. godini.

Mesecima je trajala saga oko Gronkovskog, da li se se vraća pose isteka jednogodišnjeg ugovora sa timom s Floride. Činilo se da će da nastavi da igra jer se Tom Brejdi predomislio i odlučio da i u 45. godini predvodi Tampu, ali je Gronk odlučio da kaže zbogom.

Izabrane vesti

Ne želim da mi niko baca loptu osim Toma. On je moj kvoterberbek“, kultna je rečenica Gronkovskog, pika druge runde drafta 2010. godine.

Odlazi kao jedan od najboljih svih vremena na poziciji tajt enda. Odigrao je 143 utakmice u NFL-u, ima 621 hvatanja za 9.286 jardi, 92 tačdauna... Četiri puta je bio šampion, tri puta sa Petriotsima i jednom sa Tampa Bej. Četiri puta je biran u najbolji tim lige, u jednoj sezoni je imao čak 17 tačdauna, najviše od svih tajt endova u istoriji, a u plej-ofu je 15 puta poentirao.

Na koledžu su me zamolili da napišem koji je moj posao iz snova i koja je to lokacija. Svaki put kada sam morao da pišem o svojoj budućnosti, bez obzira na sve, birao sam da budem profesionalni fudbaler. Ali za taj zadatak, morali smo da izaberemo lokaciju. Zato sam napisao da želim da igram u Tampi za Bakanirse, iz mnogo razloga. Sunčano vreme je broj 1. Potpuno sam zaboravio da napišem ovaj izveštaj sve do pre dve godine kada sam imao priliku da se pridružim Tampi. I dozvolite mi da vam kažem, putovanje u Tampi u poslednje dve godine je oduvalo ono o čemu sam prvobitno pisao na koledžu, u velikoj meri“, napisao je Gronkovski u oproštajnoj poruci.

Nastavio je Gronk u istom tonu:

Želim da se zahvalim celoj organizaciji Bakanirsa na neverovatnoj vožnji, verujući mi da ću se vratiti da igram i pomognem u izgradnji šampionskog tima. Sada ću se vratiti u svoj dom penzionera, ponovo ću otići iz fudbala uzdignute glave znajući da sam mu dao sve što sam imao, dobro ili loše, svaki put kada bih izašao na teren. Prijateljstva i veze koje sam sklopio trajaće zauvek, i cenim svakog od mojih saigrača i trenera. Od penzije, nazad do fudbala i osvajanja još jednog šampionata, a sada nazad do opuštanja, hvala svima. Bakanirsima, navijačima, bez vas ništa od ovoga nije moguće“, istakao je Gronkovski.

Tampa je od trojice tajt endova iz prošle sezone ostala bez dvojice. Franšizu s Floride je napustio i O Džej Hauard, nekadašnji pik prve runde drafta, a ostao je jedino Kameron Brejt. Brejdi ostaje naredne sezone bez omiljene mete i prijatelja, ali Bakanirsi su i dalje jedni od favorita da povrate trofej Vinsa Lombardije koji su nadmoćno osvojili pre godinu i po protiv Kanzasa u finalu sa 31:9.



tagovi

NFLNFL ligaTampa Bej BakanirsRob Gronkovski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara