""
""

Šahovski klub Borac obeležava osam decenija postojanja, a velemajstor Cane Nikolić 40 godina od osvajanja titule

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.10.17. | 08:37

Proslavu će uveličati najbolji jugoslovenski šahista Ljubomir Ljubojević koji iz Španije stiže u Čačak!

Šahovski klub Borac iz Čačka uskoro obeležava svoj osamdeseti rođendan. Pored toga šahovski velemajstor iz grada na Moravi Stanimir Cane Nikolić  je pre ravno četrdeset godina postao prvi Čačanin sa velemajstorskom titulom. Cane Nikolić nije bio samo šahovski mag već je  svojevremeno bio uspešni privredni rukovodilac, jedan od najuspešnijih predsednika KK Borac itd.

Izabrane vesti

ŠK Borac svakako će na jedan prigodan način obeležiti ova dva velika jubileja”, kaže za Mozzart Sport predsednik ŠK Borac, ali i uspešni poslovni čovek Bojan Janjić. “Cela svečanost održaće se u dva dana, 17. i 18. novembra, ali ono što je za nas jako bitno i veoma interesantno dolazak u Čačak ptvrdio je najbolji jugoslovenski šahista svih vremena Ljubomir Ljubojević. To će biti zaista velika stvar za naš klub, ali gospodin Ljubojević dolazi da uveliča celu manifestaciju, posebno zbog svog prijatelja Cana Nikolića”.

Kako ste osmislili program za ta dva dana kad se obeležava veliki jubilej kluba?
U petak veče održaćemo konferenciju za novinare, ali biće upriličena i promocija knjige o Stanimiru Nikoliću koju piše naš sugrađanin i uspešni privrednik Miloje Stevanović. U revijalnom delu biće odigrana simultanka gospode Ljubojevića i Nikolića sa poznatim čačanskim sportskim legendama poput Radmila Mišovića, Mirka Drobnjaka, Ilije Petrovića, Dušana Radonjića, Dragana Sekulića…Treći deo manifestacije je svečana akademija koja će biti održana u subotu u čačanskom Domu kulture. Tad će se između ostalog govoriti o istorijatu našeg kluba, o Canovoj karijeri, ali bi sadašnji naši najbolji šahisti prezentovali neke od najboljih partija Ljubojevića i Nikolića. Predvideli smo i jedan revijalni meč naših velemajstora”.

Šta se pamti iz osam decenija duge istorije ŠK Borac?
“Svakako neke titule prvaka države koje je Borac uzeo. Ali evo i sad smo na putu da se vratimo u elitnu ligu. Tačno je da je šah otišao na margine, ali i ovom proslavom pokušaćemo da izvršimo popularizaciju šaha”, zaključio je prvi čovek Borca, suvlasnik Bolera i  uspešni poslovni čovek Bojan Janjić koji je za ovu proslavu dobio podršku grada i gradonačelnika Miluna Todorovića.

(Tekst i foto: Đurđe Mečanin)
djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

Čačakjubilej

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara