Ogbogu i Gabi (©CEV)
Ogbogu i Gabi (©CEV)

Šampion Evrope na pravom putu, Rešov propustio šanse u trećem setu

Vreme čitanja: 1min | uto. 30.01.24. | 23:09

Vakifbank napravio veliki korak ka četvrtfinalu Lige šampiona

Prvi ispit u plej-ofu Vakifbank je uspešno položio, preostaje mu još drugi naredne nedelje, kako bi se dočepao četvrtfinala Lige šampiona.

Morale su aktuelne šampionke Evrope da idu okolnim putem, pošto nisu osvojile prvo mesto u grupi. Naišle su na poljski Rešov, koji je imao šanse da ih ugrozi samo u trećem setu, ali ih nije iskoristio. Na kraju je na semaforu pisalo - 3:0 (25:20, 25:12, 28:26) za gošće.

Izabrane vesti

Pre dve godine je baš ova poljska ekipa ozbiljno namučila Vakif u četvrtfinalu Lige šampiona. Dobila je prvi meć 3:2, pa je posle turski tim morao da se izvlači nekako... Uspeo je u revanšu da trijumfuje i prođe, ali su uspomene ostale.

Iako Rešov više nije u istom sastavu, znao je Đovani Gvideti da mora da bude na oprezu. Posebno raspoložene prvakinje Evrope bile su u drugom setu, kada su ostavile protivnice na 12 poena. U trećem su malo popustile, pa su morale da spasavaju i set lopte.

Na kraju kao najefikasnija se izdvojila Aleksandra Franti sa 18 poena. Gabi Gimaraeš je osvojila 17 i dobila MVP priznanje. Čijaka Ogbogu i Džordan Tompson su postigle po 12. Naša reprezentativka Bianka Buša nije ulazila u igru.

Uzeo je turski klub sva tri boda u gostima, pa su mu dva seta kod kuće potrebna za prolaz u četvrtfinale Lige šampiona.

U preostalim plej-of duelima sastaju se Prometej - Ezačibaši i Štutgart - Potsdam.


tagovi

CEV Liga šampionavakifbank

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara