(©MN Press)
(©MN Press)

Šampionke iz Pazove prava kaznena ekspedicija, bledunjavi TENT mogao samo do seta

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.04.24. | 20:44

Jedinstvo slavilo na startu serije koja odlučuje o prvaku države - 3:1

Činilo se da će to biti klasično čišćenje u Pazovi, ali Obrenovčanke su ipak u trećem setu pokazale znake života i sprečile da budu ispraćene kući sa nulom. Jedinstvo je otvorilo finalnu seriju baš kako je i želelo, pa je sada na dva stepenika do odbrane trona i osvajanja triple krune.

Sem pada u trećem setu, Cakovićeva ekipa se pred domaćom publikom predstavila kao prava kaznena ekspedicija protiv bledunjavog protivnika - 3:1 (25:18, 25:17, 14:25, 25:17).

Izabrane vesti

Naredni duel u finalu na programu je u nedelju od 19.00 časova. Marija Miljević i drugarice će imati priliku da povećaju vođstvo na 2:0 u seriji na terenu na kom su uzele Kup. Obrenovčanke će biti pod velikim pritiskom, jer će se u slučaju poraza gotovo oprostiti od titule - biće veoma teško očekivati da zabeleže tri pobede za redom protiv ovakvog rivala.

Posle dobijene druge polufinale utakmice protiv Zvezde i prolaska u finale Branka Tica je izjavila da se u ekipi šale da uvek moraju jedan set da izgube. Izgleda da se ta tradicija nastavila. Jesu dozvolile aktuelne šampionke da im TENT uzme jedan čin, ali u preostala tri su bila nedodirljive. Pre svega Pazovčanke su bile odlične u bloku, čitale su lako dizanje Sare Ranković i zaustavljale rivalke na mreži. Osvojile su iz tog elementa 14 poena, a TENT sedam.

Igor Žakić je i na ovom meču odlučio da stavi Minu Mijatović na korekciju, a na prijemu da priliku Neveni Sajić. Ipak, kako je sve išlo po planu rivala, onda je vratio kapitena na poziciju primača, a uveo korektora koji je bio starter u prvom delu sezone - Milanu Rajlić. Ona je uspela da unese pozitivnu promenu, ali to je bilo dovoljno samo za osvajanje jednog seta. Jedinstvo je u četvrtom periodu ponovo dominiralo.

U pobedničkom taboru najviše se istakla korektor Tamara Miljević sa 20 poena - imala je napad 41-19 (46 odsto) i jedan as. Minja Osmajić je doprinela sa 13, a Branka Tica sa 11 poena. Mina Dragović je zabeležila devet, a Ivana Nedeljković osam. Marija Miljević je davala poseban ton igri, a usput je osvojila i šest poena (napad 2-1, četiri bloka i jedan as).

U poraženoj ekipi Ana Malešević i Milana Rajlić su upisale po deset poena, a Mina Mijatović devet (napad 31-7, 23 odsto).

FINALE PLEJ-OFA SUPERLIGE ZA ODBOJKAŠICE

Jedinstvo - TENT 3:1

TENT - Jedinstvo

Jedinstvo - TENT

***serija se igra do tri pobede, termini su 18, 21. i 24. april, ako bude potrebe 27. i 30.


tagovi

ŽOK Jedinstvo Stara PazovaSuperliga Srbije u odbojciOK TentJovo CakovićIgor Žakić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara