Dejan Savić i reprezentativci Srbije (©Aleksandra Krupanič)
Dejan Savić i reprezentativci Srbije (©Aleksandra Krupanič)

Savić: Kasno smo zaigrali kako priliči Srbiji; Drašović: Neću da prihvatim da je ovo realnost

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.09.22. | 00:15

“Pred nama je budućnost koju možemo da učinimo svetlom, a može da bude kao i sada", dodaje centralni bek

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Splita) 

Leto protkano neuspesima završeno je najranijom eliminacijom na Prvenstvima Evrope otkako Srbija nastupa samostalno. Delfini su doživeli šokantnu eliminaciju u osmini finala od Francuske i tako su povezali dva kontinentalna šampionata na kojima se nisu okitili medaljom. 

Izabrane vesti

Srbiji preostaje samo da detaljno analizira greške, kojih je bilo pregršt, i vidi kako i šta dalje. Do idućeg leta i Svetskog prvenstva u Japanu. Vremena za postavljanje stabilnih temelja i ispravljanje manjkavosti u igri ima, a sa njihovim otklanjanjem treba početi što pre. Koliko po povratku u Beograd, da se ne bi dogodila nova Francuska. 

"Zaslužena pobeda Francuske, ne može utakmica da stane u poslednji šut. Držali su konce u svojim rukama, i rezultat i igru. Fizički su nas iscrpeli tokom tri četvrtine. Konsolidovali smo se u poslednja četiri minuta, zaigrali kako Srbija treba da igra, ali je bilo kasno", rekao je Dejan Savić posle ispadanja u osmini finala. 

Posle svega, glavni utisak je - razočaranje. Sa tri velika takmičenja Srbija se vraća bez medalje, to je nešto na šta niko nije navikao. Ponajmanje reprezentativci. 

"Možda je ovo trenutno realnost, nadam se da nije. To neću da prihvatim. Ovo leto je definitivno završeno neuspehom. Pred nama je budućnost koju možemo da učinimo svetlom, a može da bude kao i sada. Od nas zavisi. Moramo da nastavimo dalje, život ide dalje", poručio je Radomir Drašović.

Pritisak i nervoza pojeli su Delfine, igrali su tek na mahove i sledi im razigravanje od 9. do 12. mesta na Evropskom prvenstvu. 

"Nismo zaslužili da pobedimo danas. Čestitam Francuzima, bili su bolja ekipa i zato su prošli. Postojala je nervoza, to je ono što nas krasi. Nervoza i nevidljivi pritisak, zbog njih ne ličimo na sebe", zaključio je Strahinja Rašović.



tagovi

Evropsko prvenstvo u vaterpoluDejan SavićRadomir DrašovićStrahinja Rašović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara