Odbojkašice Jedinstva (©MN Press)
Odbojkašice Jedinstva (©MN Press)

Savršena partija Jedinstva na Ubu! Pazovčanke dominantno krenule ka tituli, vode 1-0 u finalu

Vreme čitanja: 3min | sub. 15.04.23. | 19:16

Cakovićeva ekspedicija na gostujućem terenu ekspresno počistila protivnika - 3:0 (25:16, 25:14, 25:17)

Fantastična predstava Jedinstva na otvaranju finalne serije! Cakovićeve izabranice su izborile brejk na Ubu i sada su korak bliže prvoj šampionskoj tituli u istoriji kluba. Pazovčanke su ekspresno završile posao, a da se nisu ni pošteno preznojile - 3:0 (25:16, 25:14, 25:17).

Posle svega što su prikazale ove sezone u međusobnim duelima, očekivalo se da i danas publika gleda neizvesnu i dramatičnu bitku. Ali, ništa od toga... Branka Tica i drugarice su se pobrinule da borba ne bude zanimljiva. U sva tri seta su bile veoma dominantne i nisu dozvolile protivnicama da dođu ni blizu osvajanja seta.

Izabrane vesti

Jedinstvo posle ovakvog raspleta vodi 1-0 u finalnoj seriji, a sledeći meč igra na domaćem terenu 18. aprila. Treća utakmica je na programu 21, a eventualna četvrta 24. aprila. S obzirom na to da su devojke iz Pazove uspele odmah da dođu do brejka, sada bi trebalo da im bude lakše u nastavku, jer se dobro zna koliko je njihov teren vruć i kakvu podrušku imaju.

Sjajno su odigrale sve igračice, ponovo je ceo tim zaslužan za pobedu. Svako je odradio svoj deo posla, pa Caković može da bude prezadovoljan. Ponovo im je blok bio veliki adut - osvojile su 14 poena, a protivnice samo pet. Zabeležile su šest as servisa, Ub samo dva.

Kada se pogleda raspodela poena - jasno je kako je izgledala igra Jedinstva. Branka Tica je najviše vukla u prvom delu meča, a kasnije je prepustila pozornicu saigračicama. Završila je utakmicu sa 13 poena, baš kao i Tamara Miljević. Ogroman posao završio je tandem srednjih blokera... Mina Dragović je zabeležila 12 poena, od čega čak sedam iz bloka. Njena koleginica Minja Osmajić se zaustavila na deset poena - sedam iz napada, dva bloka i jedan as.

Kapiten Isidora Kockarević je pomogla sa devet poena, a raspoloženi dizač Marija Miljević doprinela je sa tri poena.

U poraženom sastavu nijedna igračica nije došla do dvocifrenog učinka. Očajan prolaz u napadu imale su Nikolina Lukić i Anet Barbara Benitez. Kubanka je završila obračun sa samo pet poena - sa takvim učinkom korektora ekipa nije mogla ničemu da se nada.

Srednji bloker Aleksandra Gligorić je donekle uspela da se nadigrava sa raspoloženim protivnicama, stigla je do devet poena i bila je jedina opasnost po Jedinstvo (napad 10-6). Bojana Ćelić je osvojila sedam poena (napad 14-7), a po pet su uzele Katarina Lukić i već pomenuta Barbara Benitez (napad 23-5, 22 odsto, tri greške, šest puta izblokirana). Neverovatno zvuči da su isti broj poena osvojile igračice na poziciji dizača i korektora!

Anđelka Novosel je upisala tri poena, a Nikolina Lukić (11-1, devet odsto), Matea Petrović i Slađana Erić po jedan.

Moraće Ub mnogo bolje na sledećem meču ukoliko želi da zakomplikuje posao Jedinstvu koje je puno samopouzdanja i deluje mnogo spremnije za napad na titulu.

FINALE SUPERLIGE ZA ODBOJKAŠICE

Subota - 15. april

Ub - Jedinstvo 0:3 (16:25, 14:25, 17:25)

Utorak - 18. april

18.00: Jedinstvo - Ub

Petak - 21. aprila

18.00: Ub - Jedinstvo

***serija se igra na tri pobede - eventualna četvrta utakmica na programu 24. aprila, a peta 27. aprila


tagovi

ŽOK Jedinstvo Stara PazovaŽOK UbSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara