Vukašin Vorkapić, krilo Metaloplastike (©Starsport)
Vukašin Vorkapić, krilo Metaloplastike (©Starsport)

SEHA liga: Metaloplastika domaćin Vardaru u Skoplju

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.06.21. | 09:32

Pobednik dvomeča će se u četvrtfinalu plej-ofa sastati sa Zagrebom

Maratonskoj sezoni isprekidanoj pandemijom virusa korona počeo je da se nazire kraj. Takmičenje u grupnoj fazi SEHA lige završeno je posle mnogo odlaganja, a odmah po završetku grupne faze krenuo je plej-of.

Vojvodina i Metaloplastika predstavljali su ove godine Srbiju u regionalnom takmičenju, a Novosađani su se oprostili u osmini finala. Srpskog šampiona eliminisao je slovački Prešov, a u istoj fazi šabačka Metaloplastika sastaje se sa skopskim Vardarom.

Izabrane vesti

Ukupno golova

(1,85) Metaloplastika (57,5) Vardar (1,85)

Plastičari i Vardar će odigrati dva meča u dva dana, klubovi su se dogovorili da se obe utakmice osmine finala plej-ofa odigraju u prestonici Makedonije. Formalni domaćin u prvom meču (17.30) su Šapčani. Na rukometnu sezonu u Srbiji, kada je reč o seniorskim klubovima, nedavno je spuštena zavesa, pa je Metaloplastika jedini klub čiji igrači nisu otišli na odmor.

Vardar, na čiju je klupu po treći put seo legendarni rukometaš i trener Veselin Vujović, slovi za favorita protiv Šapčana, koji se iduće sezone neće takmičiti u SEHA ligi. Šapčani su zauzeli treće mesto u srpskom šampionatu iza Vojvodine i Partizana, pa bi za Plastičare dvomeč u Skoplju mogao biti oproštaj od SEHA lige.

Veselin Vuković i Metaloplastika su sporazumno raskinuli saradnju kako bi Vuković otišao na operaciju kuka, a ulogu prvog trenera do kraja sezone vršiće pomoćnik Miodrag Kažić. Za Metaloplastiku dvomeč sa timom iz Skoplja dolazi posle dva poraza. Zagreb je nadigrao Šapčane u sklopu poslednjeg meča grupne faze, a Vojvodina u domaćem prvenstvu.

Otišao je Veselin Vuković, a naredne sezone u sastavu Šapčana neće biti ni Vukašina Vorkapića. Reprezentativno desno krilo pojačaće francuski Ivri. Loša je sezona iza Metaloplastike, očekivanja nisu ispunjena, pa će na leto izvesno uslediti brojne promene.

Posle svega viđenog ove sezone, eliminacija skopskog Vardara predstavljala bi veliko iznenađenje, naročito jer crveno-crni oba meča osmine finala igraju na domaćem terenu. Pobednik će se u četvrtfinalu sastati sa Zagrebom, koji je osvajanjem prvog mesta u grupi A ispred Pelistera izvadio kartu za četvrtfinale SEHA lige.


tagovi

SEHASEHA ligaMetaloplastikaRK Vardar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara