Uroš Stevanović (©Slobodan Sandić/VSS)
Uroš Stevanović (©Slobodan Sandić/VSS)

Selektor Stevanović: Znao sam da će doći ovaj trenutak, daj Bože da dođe i u Parizu

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.01.24. | 21:39

“Bilo bi odlično da se i Srbija i Hrvatska nađu u polufinalu”, kaže prvi čovek srpske reprezentacije pred duel sa svetskom velesilom

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Zagreba)

Koliko je i da li je novi sistem doneo kvalitetnije utakmice na Evropskom prvenstvu, veliko je pitanje. Iako su srpski reprezentativci igrali dan za danom, olakšavajuća okolnost bila im je što su u grupi bili u drugoj diviziji. Nije bilo napornih utakmica, ali je bilo dovoljno vremena da se posvete taktičkoj pripremi meča osmine finala. Na Francuze je novi format i te kako uticao, tri teške utakmice ostavile su im ožiljak, novi su dobili i od Srbije i sada su oni ti koji se spuštaju među “liliputance”.

Izabrane vesti

Francuzi u drugom poluvremenu nisu mogli da isprate tempo Srbije, posustajali su kako je vreme odmicalo. Delfini su odigrali na svežinu, na nju izvukli utakmicu i dobra stvar je što će imati ceo sutrašnji dan da se posvete kovanju plana za duel sa Mađarima, svetskom velesilom.

“Izuzetno teška utakmica, nismo ni znali kako ćemo da reagujemo, jer je prva ozbiljnija. A, ozbiljan je i protivnik i još je eliminaciona. Dobro smo odgovorili, u prvom poluvremenu primili golove iz igrača manje i peterca. Imali smo i dosta kontrafaulova u napadu, svirali su nam i u tranziciji. To nam se malo poremetilo, ali u drugom poluvremenu su oni stali sa plivanjem. Tri teške utakmice koje su imali ostavile su im ožilja. Bili smo svežiji, rešavali situacije po dogovoru i zasluđeno pobedili”, rekao je selektor Uroš Stevanović.

Umnogome je na to što Srbija nije padala u odbrani doprinelo što su prethodnih dana igrali u laganijem ritmu.

“Imali smo dovoljno vremena da se pripepamo, još od drugog kola i 6. januara. Imali smo četiri dana, jako dobro smo se spremili. Nisu baš sve stvari bile onako kako smo se dogovorili, ali najvažnije jeste bilo. Iskoristili smo njihove mane i umor. Nisu mogli da igraju u ritmu iz prve dve četvrtine, stali su, ali tako su igrali i prvi deo Evropskog prvenstva”.

Bio je ubeđen selector Uroš Stevanović da će velikih pobeda u eliminacionim fazama ponovo biti. Prvo je dobijena Italija u četvrtfinalu Svetskog prvenstva, sada je skinut ogroman teret, a trijumf nad Mađarima bio bi potvrda da olimpijski šampion ide u pravom smeru

“Nisam video na momcima da osećaju veliki pritisak ili moranje da se dobije, niti sam ja spremao. Ovo je prvo takmičenje da smo kompletni, cele prošle godine nismo bili. Znao sam da dolazi trenutak kada će doći do pobeda. Bili smo strpljivi, skoncentrisani na zadatke i ono što smo radili. Sve će doći na svoje. Da li u Zagrebu ili Dohi – to ćemo videte. Daj bože i na Olimpijskim igrama”.

Srbija će prekosutra od 15.00 igrati sa svetskim šampionom, koji je došao u podmlađenom sastavu, ali tu novu gardu upoznala je na turniru u Budimpešti.

“Mađari su jako dobro igrali protiv Italije i zasluženo su bili prvi. Igrali smo na turniru u Budimpešti sa njima, čak smo ovaj sastav dobili na peterce. Znamo se, to su Mađari, svetska velesila u vaterpolu. Daćemo maksimum da opet uđemo među četiri ekipe, kao i na Svetskom prvenstvu što smo uradili”.

Dotakao se selektor Srbije i novog sistema na kontinentalnom šampionatu…

“Juče smo igrali utakmicu sa Maltom, a danas osminu finala. Druge ekipe će imati vezanu osminu finala i četvrtfinale, velika je prednost to za ekipu koja ne igra dan pre. Grčka neće moći da uđe protiv Holandije olako”, govorio je Uroš Stevanović sa domaćinima o problemima novog sistema i poželeo da Delfini i Barakude mežusobno odlučuju ko će u finale Ii borbu za olimpijsku vizu:

“Bilo bi odlično da se i Srbija i Hrvatska nađu u polufinalu”.


tagovi

Evropsko prvenstvo u vaterpoluvaterpolo reprezentacija SrbijeUroš Stevanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara