(©MN Press)
(©MN Press)

Selektori bi mogli da se obraduju: Na Olimpijske igre sa većim brojem igrača

Vreme čitanja: 1min | uto. 09.01.24. | 16:36

Poljski mediji pišu da je MOK pristao na mali kompromis

Već dugo se odbojkaški treneri žale zbog činjenice da na EP i SP mogu da povedu tim od 14 igrača, a na Olimpijske igre idu sa 12. Izbor im je veoma težak, nekome zbog velike konkurencije, nekome zbog povreda...

Kako stvari trenutno stoje, situacija bi mogla donekle da se promeni. Prema pisanju poljskog sajta "sport.interia" u Pariz bi ekipe mogle da odu u sastavu 12 plus jedan.

Izabrane vesti

Ove spekulacije je potvrdio Miroslav Przedpelski, nekadašnji predsednik Odbojkaškog saveza Poljske, a sada čovek koji je član upravnog odbora FIVB.

Taj 13. igrač će moći da trenira sa timom, a da li će biti smešten u Olimpijskom selu zavisiće od dogovora između federacija i njihovih olimpijskih komiteta. Čini se da je ovo jedini kompromis po ovom pitanju na koji je MOK pristao.

"Sistem 12 plus dva je izazvao veliki otpor. Deset godina smo težili promeni, ali MOK za sada ostaje nepokolebljiv", rekao je Miroslav Przedpelski u intervjuu za TVP Sport.

Jedan igrač u rezervi sigurno bi značio trenerima, ali ostaje da se vidi kakva će odluka zvanično da se donese... Da li će on ući u sastav samo ako se neko povredi ili postaje i neke druge opcije - nema još informacija.

Podsetimo, Igre će početi 26. jula i trajaće do 11. avgusta. Odbojkašice Srbije su uzele vizu, a odbojkaši će pokušati do nje da dođu kroz Ligu nacija.


tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija SrbijefivbOlimpijske igre 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara