Alvaro Granados (©MN Press)
Alvaro Granados (©MN Press)

Senzacija u Berlinu: Špandau uzeo meru moćnom Ferencvarošu! Granados poništio Prlainovića u Marselju

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.01.23. | 23:58

Četvrta pobeda Novog Beograda, dubrovački Jug ušao u zonu plej-ofa

Iznenađenja uvek bude i biće, ali je poraz Ferencvaroša u Nemačkoj senzacija! Špandau je na početku sezone imao ogromnih problema sa virosom korona, deklasirao ga je Novi Beograd, a nova godina nije mogla bolje da počne za nemački klub. U Berlinu je pao moćni Ferencvaroš, pretendent na evropski tron - 11:10. 

Postarao se Španadau da apsolutno svi favoriti ne trijumfuju, uzeo je meru bronzanom timu iz protekle sezone. Dimitri Holod i Roman Šepelev otkinuli su dragocene bodove mađarskom prvaku i zakuvali u grupi B. Ostali su odradili sve po planu, prvenstveno Novi Beograd. Srpski i regionalni šampion je nošen španskim golgeterom Alvarom Granadosom poništio Andriju Prlainovića na Azurnoj obali i zagorčao život Marselju - 17:13. 

Izabrane vesti

Novi Beograd i Breša su se odvojili, Ferencvaroš je pao u drugi plan posle praznične pauze, a dubrovački Jug se probio do zone plej-ofa. Sabadelj, osvajač LEN Kupa Evrope u minuloj godini, poražen je u Gružu. Kako to u Dubrovniku vole da kažu španski klub je “gutao ježa”, zaronio je do dna bazena, a domaćina su do trijumfa vodili kapiten Loren Fatović sa četiri gola i Filip Kržić sa jednim manje. 

Iskomplikovala se situacija u grupi B, ponajviše zahvaljujući Špandauu. Nemački klub je priredio prvorazrednu senzaciju, šokiran je bio mađarski selektor Žolt Varga u Berlinu. Ni izvanredno šutersko veče Stilijanosa Argiropulosa nije pomoglo Ferencvarošu. Grk je vukao mađarskog prvaka, ali uzalud. Na svaku njegovu sgtrelu stizao je odgovor. Nepogrešivi su bili Dimitri Holod i Roman Šepelev, strelac odlučujućeg gola ravno minut pre kraja. 

Srpski centar Nemanja Ubović je u porazu Ferencvaroša upisao jedan pogodak, a sidraši nisu dominirali ni na utakmici između Novog Beograda i Marselja. Sveden je meč na učinak igrača iz spoljne linije, dominirao je Alvaro Granadosa Ortega. Španac je postigao pet golova, potisnuo je u drugi plan Andriju Prlainovića - u tri navrata se upisao među strelce - ali je završnica protekla u znaku Angelosa Vlahopulosa

Grčki reprezentativac terorisao je odbranu Marselja, prelomio je utakmicu sa dva gola i stigao do “kote četiri” na Azurnoj obali. Blistao je i kapiten Dušan Mandić sa tri gola, a na tim Živka Gocića nije uticalo to što je bio bez Strahinje i Viktora Rašovića.

LIGA ŠAMPIONA - 6. KOLO 

GRUPA A 

Utorak

Olimpijakos - Barseloneta 7:9

Vuljagmeni - Jadran Split 13:12

Hanover - Pro Reko 8:11

Radnički - Dinamo Tbilisi 11:10


GRUPA B 

Sreda

Jug Dubrovnik - Sabadelj 14:10

Špandau - Ferencvaroš 11:10

Marselj - Novi Beograd 13:17

Breša - OSC Budimpešta 14:6



tagovi

VK MarseljVK Novi BeogradLiga šampiona u vaterpoluŠpandauVK FerencvarošVK JugVK Sabadelj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara