Udovičić (© AFP)
Udovičić (© AFP)

Silovit start Dejana Udovičića na Svetskom prvenstvu, opet +13 protiv Kazahstana

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.07.23. | 03:35

Amerikanci ubedljivi u Fukuoki

Rivali isti, razlika ista. Prošlo je godinu dana, a ništa se u odnosu snaga Sjedinjenih Američkih Država i Kazahstana nije promenilo. Na prethodnom Prvenstvu sveta u Budimpešti selekcija Dejana Udovičića slavila je 17:4, a plus 13 je bilo i na startu turnira u Fukuoki, pošto je favorit laganom pobedom otvorio takmičenje u Grupi A – 18:5.

Na taj način Amerikanci su osvojili prva dva boda, očekivana ako se zna da imaju daleko kvalitetniji sastav i kontinuitet struke. Udovičić je čitavu deceniju na klupi SAD-a, njegov zemljak Nebojša Obradović preuzeo brigu o azijskom timu novembra prošle godine i ta razlika se baš očitala u Japanu.

Izabrane vesti

Amerikanci su dominantno otvorili susret, dobili prvu četvrtinu 5:1, Kazahstan promolio glavu u drugoj okončanom rezultatom 4:4, dok je u drugom poluvremenu u bazenu postojao samo jedan tim, jer su taj deo igre Ameri dobili 9:0.

U pobedničkom sastavu se istakao Tajler Abramson, nepogrešivo je pucao i postigao pet golova iz isto toliko pokušaja, tri puta je bio precizan Džoni Huper, dvostruki strelci bili su Hanes Daube, Ben Halok i Rajder Dod, a po jednom Luka Kupido, Dilan Vudhed, Čejs Vilijam Dod i Maks Irving. Preciznost Udovičićevih izabranika je bila sjajna, jer su od 30 udaraca realizovao 18.

Na suprotnoj strani, tri gola u kapici Kazahstana postigao je Dušan Marković, bivši kapiten Crvene zvezde, po jednom su poentirali Aleksej Šmider i Murat Šakenov, dok Srđan Vukašinović iz četiri pokušaja nije bio precizan.

SVETSKO PRVENSTVO ZA VATERPOLISTE U FUKUOKI:

GRUPA A

Ponedeljak (17. jul)

Kazahstan – SAD 5:18

Australija – Grčka 9:13

Sreda (19. jul)

10.30: Grčka – Kazahstan

13.30: SAD – Australija

Petak (21. jul)

09.00: SAD – Grčka

10.30: Australija – Kazahstan



tagovi

Svetsko prvenstvo u vaterpoluVaterpolo reprezentacija Sjedinjenih Američkih DržavaDejan UdovičićFukuoka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara