Katarina Lazović (Foto: MN Press)
Katarina Lazović (Foto: MN Press)

Sjajna Katarina Lazović vodila Srbiju do preokreta i pobede protiv Japana

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.07.22. | 03:25

Trijumf za kraj trećeg vikenda Lige nacija

Pobedom nad Kanadom u prošlom kolu odbojkašice Srbije obezbedile su učešće na Fajnal ejtu Lige nacija, koji će se održati u Anakri od 13. do 17. jula. Na poslednjem koraku sastale su se sa Japanom u meču za prestiž i - slavile. Bez kapitena Ane Bjelice izgubile su prvi set, ali su sjajno odreagovale i dobile naredna tri za konačnih 3:1 (22:25, 25:20, 25:19, 25:22).

Okončale su izabranice Danijelea Santarelija na najbolji mogući naćin treći vikend. Upisale treću pobedu u Kalgariju, ukupno osmu od početka Lige nacija i sa učinkom 8-4 odlaze na završni turnir.

Izabrane vesti

U Turskoj će ih kako stvari stoje sačekati selekcija SAD-a. Naše odbojkašice su trenutno pete na tabeli, ali Kina ima meč manje i priliku da ih pobedom protiv poslednjeplasirane Južne Koreje preskoči. S ozbirom da je Turska domaćin finalnog turnira, ona će biti prvi nosilac (iako je sedma sa učinkom 7-5), što bi potom Srbiju pomerilo na sedmo mesto i poslalo Santarelijeve izabranice na Amerikanke koje imaju najbolji učinak, ali će biti ispod Turske na tabeli.

Nisu naše odbojkašice najbolje otvorile duel sa Japankama, koje su stigle do prednosti u setovima. Delovale su veoma motivisano, s ozbirom da su meč sa Srbijom dočekale posle dva vezana poraza.

Ipak, stvari su počele da dolaze na svoje u drugom setu. Japanke su bile bez rešenja za srednju blokeru Jovanu Stevanović, odbojkašice Srbije su popravile prijem i poravnale rezultat. Nastavile su sa dobrom igrom, pa su predvođene Katarinom Lazović i Majom Aleksić slavile još ubedljivije nego u prethodnom setu (25:19).

U četvrtom je dugo na snazi bio egal, a onda su Santarelijeve izabranice vezale sedam poena i stekle ključnu prednost. Poslednji set ostaće upamćen i po neverovatnoj razmeni i jednom od najluđih poena u čitavoj Ligi nacija. Posle velike borbe na obe strane, lopta je posle smeča Jovane Mirosavljević okrznula blok Japana i završila u autu. Dalo je to krila Srbiji, koja je bez većih problema privela set kraju i upisala pobedu.

Katarina Lazović se izdvojila sa 22 poena i zasluženo joj je pripala titula MVP-a utakmice.

"Veoma važna pobeda. Japan igra neverovatnu odbojku i odbranu, ne pamtim teži meč od ovog danas i veoma sam srećna. Izuzetno sam umorna, sve me boli, ne osećam telo. Ko je gledao utakmicu, gledao je prelepu odbojku", rekla je Lazovićeva.

Maja Aleksić je dodala 17 poena, Jovana Stevanović 12. Selektor Santareli je odlučio da odmori Anu Bjelicu, ali to nije sprečilo naše odbojkašice da na najbolji način stave tačku na treći vikend Lige nacija u Kalgariju.

TREĆI VIKEND LIGE NACIJA ZA ODBOJKAŠICE

Grupa A (Kalgari, Kanada)

Sreda

Srbija - Nemačka 3:1

Turska - Kanada 1:3

Četvrtak

Holandija - Japan 3:2

Belgija - SAD 0:3

Turska - Holandija 3:0

Petak

Nemačka - Belgija 3:1

Srbija - SAD 0:3

Belgija - Holandija 1:3

Subota

Turska - Japan 3:1

Srbija - Kanada 3:1

Turska - SAD 2:3

Nedelja

Japan - Srbija 1:3

Nemačka - Kanada 3:1

Grupa B (Sofija, Bugarska)

Utorak

Kina - Brazil 2:3

Bugarska - Dominikanska Republika 3:0

Sreda

Koreja - Tajland 0:3

Italija - Poljska 3:1

Četvrtak

Dominikanska Republika - Tajland 3:1

Poljska - Kina 0:3

Brazil - Južna Koreja 3:0

Petak

Kina - Dominikanska Republika 3:0

Italija - Južna Koreja 3:1

Bugarska - Brazil 0:3

Subota

Poljska - Dominikanska Republika 2:3

Brazil - Tajland 3:1

Italija - Bugarska 3:0

Nedelja

12.30: Kina - Koreja

15.30: Italija - Tajland

19.00: Bugarska - Poljska



tagovi

Liga nacija za odbojkašiceženska odbojkaška reprezentacija Srbijedanijele santareliKatarina LazićOdbojka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara