Nina Radovanović (Reuters)
Nina Radovanović (Reuters)

Sjajna Nina Radovanović "prebila" rivalku, sledi borba za medalju

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.07.21. | 07:13

Naša bokserka će u četvrtfinalu za protivnicu imati Hsjao Ven Huiang

Nina Radovanović je u četvrtfinalu! Naša bokesreka u muva kategoriji (do 48 kilograma) svih devet minuta je dominirala protiv Ornele Havijariman. Devojka iz Burundija prostio nije znala šta je snašlo, jer je Srpkinja ispaljivala udarce iz svih oružja. Kada nije prolazio kroše, stizao je aperkat, kada je je Ornela nekako uspevala da zaustavi te udarce, sledili su dirtejkti Nine koja je iz runde u rundu pojačavala tempo. Ćak i kada je posle šest minuta bilo jasno da je u narednoj fazi takmičenja, Srpkinja je nastavila da "bije" protivnicu.

Na kraju, nije moglo da bude drugačije nego pobeda jednoglasno - 5:0 za Radovanović.

Izabrane vesti

"Nisam bila kako sam želela da budem. Želela sam čistiju borbu, ali pobeda je uvek važna. Nadam se u sledećem meču biti bolje", rekla je posle meča Nina koja će u četvrtfinalu (nedelja, 4.15 časova po srednjevropskom vremenu) boksovati sa Hsjao Ven Huiang. Devojka iz Tajvana je takođe jednoglasno (5:0) dobila meč osmine finala, protiv Italijanke Đordane Sorentino.

S obzirom da u boksu nema meča za treće mesto, odnosno da se poraženima u polufinalu automatski dodeljuju dve bronze, to će praktično značiti da će Nina taj meč boksovati za medalju. A do pre samo nekoliko nedelja nije se znalo da li će putovati u Japan...

"Bio je mali strah pred polazak jer nisam znala kako će sve da bude. Sada je lakše kad sam prošla dva kruga. Isplatio se rad cele godine. Velike je stvar štom sam stigla do četvrtfinala, ali neću da stanem tu, daću sve da osvojim medalju", dodala je Nina.


tagovi

Nina Radovanovićbokstokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara